imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lett a HomePod – itt vannak az első videók!


Tegnap megérkezett a HomePod az első tesztelőkhöz, akik villámsebességgel el is készítették a bemutatóvideókat. Ezekből mazsolázgattunk most, illetve összeszedtük a pro és kontra érveket.

Eljött hát ez a nap is. Kis késéssel ugyan, de befutott a HomePod az elsőkörös országokba. Korábban hallattunk már mindenfélét az otthoni okoshangszóról, nagyjából tudtuk a specifikációkat, a háttértörténetét illetve Rambo és barátai kinyertek pár apróságot, de természetesen élőben minden más. Nézzük, milyen lett az ökoszisztéma legújabb tagja.

Mielőtt elmerülnénk a konkrét tesztekbe, kritikákba, kezdjük a cikket egy kellemes kis unboxing videóval. Ki mást is választhatnánk erre a célra, ha nem a iJustine-t, aki nem csak a felvétel tökéletes minőségével nyújt vizuális élvezeteket ezen a borongós napon.

A 2017 legnagyobb hatású tech véleményvezérei közé is beválasztott Justine Ezarik több év Apple-özés után is őszinte lelkesedéssel képes belekezdeni a doboznyitogatásba, amihez ezúttal az impozáns késkollekciójára sem volt szükség. Ja, és körülbelül három percen belül sikerült lealexáznia Siri-t…

Folytassuk a sort ezúttal egy valódi teszttel a The Verge jóvoltából. Szokásos elképesztően szép videó, alapos körbejárás, összevetés más hangszórókkal, jó és rossz tulajdonságok egyaránt. Ha csak egy videóra van ma időd, akkor ez legyen az.

Robogjunk tovább egy rövidebb, ám annál ötletesebb videóval. A Wall Street Journal stábja igazából nem is tesztelte, hanem egyenest levizsgáztatta a HomePodot. Kitérnek a hangzásra, az okosotthon képességekre és a Siri általános műveltségére is, mindezt összevetve a konkurenciával. Bár a HomePod gond nélkül átment a teszten, azért Siri-nek még vannak hiányosságai…

Végül pedig egy könnyedebb, rövid összefoglaló a CNet kamerájából. Kis Smart Home demó, hangteszt, pár kérdés Siri-nek.

A fentiek alapján összegezzünk!

Pro

  • Legjobb hangzás ever – még a jóval nagyobb Google Home Max-nál is jobban teljesít, szép munkát végeztek az Apple mérnökei
  • A HomeKit kompatibilis okosotthon kiegészítőkkel kiválóan bánik
  • Nagyon messziről, zajos környezetben is tökéletes működik a Hey Siri parancs felismerése
  • Egyszerű beüzemelés, kiemelten intelligens önkalibráció
  • Beszédesebb Siri

Kontra

  • Bezár az ökoszisztémába – például a Spotify-t csak telefonról tudod kezelni
  • Ha nem tiltod le a funkciót, akkor bárki felolvastathatja vele az üzeneteid, ha letiltod, akkor viszont értelemszerűen még te sem
  • Egyelőre hiányzik pár funkció – például a multi-room támogatás vagy a többfelhasználós kezelés
  • Nem túl informatív a tetején elhelyezett kijelző
  • Sajnos Siri nem tartozik a legintelligensebb asszisztensek közé, bár ez itthon minket eleve kevésbé érint

Ennyi tehát röviden. Végezetül azért még nézzünk be a fejlesztés kulisszái mögé pár kép erejéig, az Apple ugyanis erről is megosztott néhány izgalmas részletet a rajt apropóján.

A tesztelés több süketszobában zajlott párhuzamos (amelyek a legnagyobbak közé tartoznak az Egyesült Államokban). Az egyikben dolgoztak a megfelelő hangzás kialakításán, a másikban a hangfelismerésen fejlesztettek, hogy a Siri minden körülmények között fogadja utasításainkat, végül a harmadikban azon ügyködtek, hogy semmilyen elektromos zaj ne kavarjon be a felhasználói élménybe, ne legyen sistergés, ha nem szól a zene.

Maga a csendesített szoba 28 tonna betonon ül. A borítópanelek 30 centiméteresek, ami további 27 tonna anyagot jelent. Magát a kamrát 80 izolálóláb választja el a betonalaptól. A szoba – 2 dBA-ra lett megtervezve, ami az emberi hallásküszöb alatt van. Lényegében tehát tökéletes a csend benne.

Ismét elismerésre méltó munkát végeztek az Apple mérnökei, látszik, hogy tényleg a legjobb otthoni okoshangszórót akarták létrehozni. Ami a HomePod képességeit illeti, ez úgy tűnik sikerült is. A gyenge láncszem a történetben egyedül a Siri, de várhatón a HomePod egyben motorja is lehet az asszisztens fejlesztéseinek…

Alig várjuk, hogy hazánkba is megérkezzen a HomePod. Amint ez megtörténik, természetesen mi is alávetjük majd egy alaposabb tesztnek.

Forrás: MacRumors

Addig sem kell lemondanotok az Apple által kínált hangélményről. Ott az AirPods, amiből mostmár stabilak a készletek, illetve számos Beats termék közül is szemezgethettek, amelyek közül vannak akciós modellek is.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!