imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen Lightning-jack adapter debütálhat ősszel az iPhone-hoz


Tavaly ősszel merült fel, először csak pletykaként, hogy az Apple soron következő iPhone-járól elhagyja a jackcsatlakozót. Lett is nagy felháborodás, most hirtelen rákerestem, ezt az online petíciót például már több mint háromszázezren írták alá, hogy az Apple ne ölje meg ezt a már történelminek is nevezhető csatlakozót. Ugyanakkor pont a cupertinói cég volt az, ami történelme során különösebb gond nélkül dobta kukába a floppy- vagy CD/DVD-meghajtókat. Egy kiszivárgott videó alapján úgy néz ki, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy tényleg búcsút int a jackcsatlakozónak az új iPhone.

Újra el kell mondani, hogy szinte biztos, hogy idővel az Apple eltünteti az iPhone-ból a népszerű csatlakozót, a kérdés csak az, hogy mikor. A Macotakara még májusban szúrta ki, hogy kínai gyártók már elkezdték legyártani a saját Lightning-jack adaptereiket, hogy készen álljanak egy esetleges szeptemberi jack-mentes iPhone rajtra. Ez persze jelzésértékű, de nem ér fel azokkal a képsorokkal, amikor most szivárogtak ki (állítólag) a Foxconn vietnámi gyárából, és a maga valójukban mutatják meg (állítólag) az Apple jól ismert fehér kábeles megoldását. Nem tudjuk, hogy mennyi igaz a lenti videóból, de ha hamisítvány, akkor profi munka, mert hihetőnek tűnik.

Az adapter maga nem túl nagy, a szokásos letisztult Apple-féle kábelvilágot idézi fel. Bár nem demonstrálták, de állítólag ha csatlakoztatjuk az iPhone (6s-hez, mint a videóban), akkor automatikusan átveszi az audiojelet a jackcsatlakozótól. Ami viszont meglepő, hogy az iOS 9-et futtató iPad minivel nem akart együttműködni. Megint csak hinnünk kell tinhte.vn jelentésének, akik szerint az iOS 10 bétával már nem volt ilyen gond. A jelenlegi Lightning csatlakozók csak digitális soros csatlakozók, azaz egy adapter esetében szükség lenne egy digitális-analóg jelátalakító chipre is. Kérdés, hogy ezt majd hol helyezik el az adapteren, mert ha minimálisan is, de ez is helyet foglal.

lightning-jack-adapter-cover

A jackcsatlakozó megtartását követelők szerint az Apple ezzel a lépéssel csak le akarja húzni a fogyasztókat. Kérdés, hogy ha mondjuk ha alapból adnak a telefon mellé egy ilyen adaptert, akkor abban mi lesz a lehúzás? A hírek szerint ha tényleg idén meglépik ezt a csatlakozó-gyilkosságot, akkor azzal jelentősen nőne az iPhone vízállósága, és a Lightning-csatlakozón keresztül jóval magasabb minőségű audio stream is megvalósulhatna. Bő egy hónap, és kiderül, hogy mi az igaz ezekből.

Forrás: Apple Insider Borítókép tinhte.vn

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!