imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen menő űrruhát valószínűleg még nem láttál


Az Elon Musk vezette SpaceX álmodta meg azt az elképesztően futurisztikus és menő űrruhát, ami már nem csak álom: hamarosan a Dragon kapszulában utazó asztronauták is ilyet ölthetnek majd magukra. A SpaceX első űrruhája amellett, hogy tökéletesen ellátja majd a funkcióját olyan, mintha a jövőből érkezett volna.

Azt már megszokhattuk, hogy ami Elon Musk körül álomnak gondolt dolog – legyen az autó, vákuumvasút, vagy jelen esetben űrruha – az hamar valósággá válik. Olyan vigyázz, hogy mit kívánsz, mert valósággá válik helyzet ez. Persze Muskról köztudott, hogy nem tétlenkedik, hihetetlen mennyiségű időt tölt munkával, valószínűleg a kollégái felé sem kisebbek az elvárásai. Ebből pedig olyan dolgok kerekednek, mint az iménti űrruha, amit maga a SpaceX feje posztolt az Instagramra. Nem, ez nem csak egy koncepció fotó: ez már maga a megvalósult prototípus.

Az elkészült ruháról egyelőre még nem tudni minden információt, de ez a napokban változni fog. Az viszont hangsúlyos, hogy ezt a ruhát akár már éles bevetésen is lehetne alkalmazni, hiszen minden szükséges tesztet elvégeztek rajta. A fehér és szürke letisztult dizájn a sci-fi filmekre emlékeztetnek minket, mintha csak egyszerűen onnan koppintották volna az egészet. Musk posztja szerint elképesztően nehéz feladat volt megtalálni az egyensúlyt kinézet és funkcionalitás közt. De, amint látható sikerült a feladatot megoldani.

A SpaceX űrszmokingját azok az asztronauták fogják használni, akik a Dragon kapszulába szállnak fel; azonban első legénységgel való út még odébb van. A ruhát nyomás ellenállására tervezték, tehát nem az űrséták alkalmával, hanem utazások közben fogják őket alkalmazni. Egy kicsit irigykedünk a NASA embereire, hiszen ők is ilyenben utazhatnak majd a Nemzetközi Űrállomásra és vissza. Májusban egyébként új mérföldkövet ért el a SpaceX, amikor a Falcon 9 először szállt fel katonai rakománnyal a Kennedy Űrközpontból.

Forrás: The Verge

Elon Musk munkabírásáról, a Tesla Model 3-ról és az ezeket érintő érdekességekről mindig beszámolunk nektek. Gondolkodásmódja nemcsak, hogy hasonló mindahhoz, amit az Apple-ben szeretünk, de sokszor cégeit is az Apple-höz hasonlítgatják. Ha téged is érdekel ez a téma, akkor további cikkeket találsz róla az oldalon.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!