imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen ronda biztosan nem lesz a 2019-es iPhone


Ettől függetlenül a rendereken látható technológiának lehet valós alapja. Jönnek a 3D térképezésre képes hátlapi kamerák?

Noha jelen pillanatban minden 2019-es iPhone egész biztosan a még az úgynevezett Engineering Validation Testing (EVT) szakaszban van, azaz még csak prototípusokkal foglalkoznak, az OnLeaks és a digit.in azt állítja, hogy sikerült információkat szerezniük az iPhone-okról.

Tekintve, hogyha még igazak is ezek, az EVT szakasz miatt könnyen változhat az idővel, érdemes erős fenntartásokkal kezelni. A lényeg, hogy tudomásuk szerint tényleg megvalósítja majd az Apple azt “Time of Flight” (ToF) kameratechnológiát, amiről korábban is volt már szó.

Ez a fényvisszaverődések segítségével egyfajta radar elv alapján a környezet 3D-s térképének elkészítését tenné lehetővé. Ugyebár ugyanezt tudja a VCSEL-en alapuló Face ID is, csak míg utóbbi rövid hatótávon, célzottan működik, addig a ToF nagyobb tereket is le tud fedni. A felhasználás értelemszerűen elsősorban az AR/VR vonalon lenne elképzelhető, de állítólag az autófókusz hatékonysága is javítható lenne.

A feljebb látható renderek tehát erre a mende-mondára alapoznak, ugyanis a megfelelő működéshez elkélne egy harmadik kamara is a hátlapra. Az azért biztos, hogy Jony Ive ha agyon ütik se csinálná meg ilyen rondára és asszimetrikusra a szenzorcsoportosulást, mindenesetre illusztrációnak jók a képek.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!