imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen volt az Apple 2018-as éve


Nézzük meg, milyen hardveres és szoftveres termékeket mutatott be a vállalat az elmúlt egy évben.

HomePod

A termék, amivel az Apple belépett az okoshangszórók piacára. Tudásában ízig-vérig Apple termék, a hangzást tekintve pedig állítólag szuper – erről sajnos azonban magunk nem tudunk meggyőződni, hiszen egyelőre nem elérhető hazánkban.

iPad 2018 (6. gen)

Egy, a váratlan „oktatási eseményen“ leleplezett szuper ár-érték arányú termék. Nálunk a fél iroda be is vásárolt belőle azon nyomban. Persze megvannak a kompromisszumok, amiket meg kell kötni, de ettől függetlenül remek első iPad lehet bárkinek, nem mellesleg elérhető áron.

Tesztünket erre találod!

MacBook Pro

A nyár derekén érkezett meg a MacBook Prók frissítése. Alapvetően egy kisebb ráncfelvarrásról van csak szó, ennek ellenére nemcsak a legújabb Coffee Lake chipeknek örülhettünk, hanem többek közt a T2 chipnek, vagy a harmadik generációs Butterfly billentyűzetnek is.

Tesztünket erre találod!

Szoftverek

Noha már nyáron a WWDC-n bemutatták, szokás szerint csak szeptemberben kapta meg a szélesebb közönség az Apple idei szoftvereit. Az iOS 12 pár hónap távlatából is hozza, amit elvártunk tőle: kevesebb újítással, de stabilan műküdő rendszer. A macOS Mojave elsősorban a külsőségekben hozott nagyobb újításokat, a Dark Mode vitte a rivaldafényt. A watchOS 5 pedig egy kevésbé izgalmas, de korrekt frissítés volt. Szoftveres téren idén nem nagyon lehet panasz.

iPhone XS és iPhone XS Max

Az év csúcspontját természetesen mindig az új iPhone-ok jelentik. Idén „S“-évet írtunk, ennek megfelelően pedig túl sok izgalomra nem kellett számítani – bár azért az eddigi valaha volt legnagyobb iPhone-méret bevezetése nem elhanyagolható. Ennek ellenére egy tisztes iparosmunka lett az XS, sok szempontból csiszolódott az iPhone X kezdeti koncepciója.

Tesztünket erre találod!

iPhone XR

Az XS-eknél egy fokkal izgatóbb volt, hogy vajon milyen lesz, ez a furcsa méretű, olcsóbb iPhone. Nos, mi nagyon meg voltunk vele elégedve. Tény, hogy bizonyos vonalak mentén kompromisszumos a termék, de egy szélesebb rétegnek tud szólni. Nem véletlen, hogy a becslések szerint ez a termék fogyott legjobban az új telefonok közül.

Tesztünket erre találod!

Apple Watch Series 4

Az Apple okosórájá ebben az évben átesett történetének első igazán jelentős formatervbeli változásokat hozó frissítésén. A nagyobb, lekerekített sarkú kijelző ellenére újra sikerült kicsit vékonyítani a második generációra meghízott órán, ami az egyéb képességek mellett egy nagyon szerethető termékké varázsolta az amúgy is közkedvelt Watch-ot.

iPad Pro

Az Apple az év végére is tartogatott meglepetéseket. Idén talán nem is az iPhone bemutató, hanem az október végi esemény volt a legizgalmasabb Keynote mind közül. Ez pedig részben az új iPad Próknak köszönhető, amik megörökölték az iPhone X arcfelismerőjét és szinte káva nélküli formatervét, miközben izomerőben már az asztali szintet súrolják.

Tesztünket erre találod!

Mac mini

Hosszú évek után a Mac mini is frissült egy nagyobbat. A Space Gray szín mellé természetesen korszerűbb hardver is jár, nem mellesleg pedig megmaradtak a portok is. Szerethető gép, bár egy kicsit vastagabb árcímkével, mint vártuk.

Teszt: 4 magos tesztünket erre, 6 magos tesztünket pedig erre találod!

Retina MacBook Air

Végül pedig ne feledkezzünk meg a MacBook Airről, ami végre valahára Retina kijelzőt kapott. Emellé persze Airhez méltóan brutális üzemidő, a megszokott elkeskenyedő külalak és ultrakönnyű kialakítás is társul. Szintén az ár problémás egy kicsit, de maga a termék nagyon rendben van.

Teszt

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!