imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyenek lesznek a melléképületek az Apple Campus 2 területén


Azt már elég régóta tudjuk, hogy hogyan fog kinézni az Apple új főhadiszállása, az Apple Campus 2, illetve az építkezés folyamatát is rendszeresen követhetjük a számtalan drónvideónak köszönhetően, amik általában több százezres nézettséget érnek el a YouTube-on.

Az Apple Campus 2 területén természetesen nem csak maga a hatalmas, kör alakú főépület áll majd, melyet a Foster + Partners építész iroda tervezett, hanem számos más épületet is felhúznak – vagy éppen beásnak a földbe, mint teszik azt az új, 1000 férőhelyes auditórium esetében. A tetején „kilátóterasszal” rendelkező látogatóközpontról mi is mutattunk már néhány képet korábban, múlt héten pedig az Apple képviselői ismét felkeresték a cupertinói városi tanácsot, hogy néhány új, kisebb épületre kérjenek engedélyt.

A tervezett két portaépület közül az egyik.
A tervezett két portaépület közül az egyik.

Most háromfajta kisebb melléképületet mutattak be a város döntéshozóinak. Az egyik típus  tulajdonképpen a porta/recepció lesz, ebből kettőt helyeznek el a befelé vezető utak mentén. Lesz néhány szabadtéri kisebb étterem, melyek a középső, kör alakú udvarban kapnak helyet, és egy fészer is, vagyis a karbantartók épülete, ahol a szerszámokat és munkagépeket tartják majd. A kérvény mellé szerencsére látványterveket is mellékeltek, melyek alapján meghozhatja a – minden valószínűség szerint – pozitív döntését a tanács. A portákról így ír az Apple a beadványban:

Ezek az Apple Campus 2 területének fő gyalogos bejáratai. A funkciójuk részben reprezentatív, mivel az egész Campus arculatát képviselik. Alakjuk hosszúkás téglalap, lekerekített sarkokkal. Ugyanazt az esztétikumot és formavilágot követik, mint a főépület. A megjelenésük minimalista, és az összes szerkezeti elemet, rögzítést és felszerelést elrejtik az épület elemei.

A másik két épülettípus már nem rímel ennyire a főépületre. A két kis étkezde megjelenése szintén meglehetősen minimalista, főleg fát és acélt használnának a kialakításukhoz. Ezek egyébként gyakorlatilag egyszerű bódék, vagyis a vendégek a szabadban ülhetnek majd le és fogyaszthatják el az ételt. A karbantartó épület formavilágát „gyakorlatiasként” jellemzik, itt tényleg nem látunk semmi különlegességet.

Egy további érdekesség is kiderült a dokumentumokból. A városvezetés néhány módosítást kért az eredeti terveken: például megkérték az Apple-t hogy kicsit dolgozzák át a kerítést, hogy jobb legyen a rálátás a főépületre a Tantau Avenue felől. Azt is javasolták, hogy maga a kerítés valami szebb, a környezetbe jobban illeszkedő megoldás legyen az eredeti elképzeléshez képest.

Íme néhány látványterv a melléképületekről a Silicon Valley Business Journal jóvoltából:

A recepciók kialakítása hasonlít az előadóterem felszíni bejáratához.
A recepciók kialakítása hasonlít az előadóterem felszíni bejáratához.
A recepciók a Wolfe Road és Tantau Avenue felül közelíthetők majd meg.
A recepciók a Wolfe Road és Tantau Avenue felül közelíthetők majd meg.
A karbantartó épület keleti...
A karbantartó épület keleti…
...és nyugati oldala.
…és nyugati oldala.
Apple Campus 2
Az épület alapterülete 536 négyzetméter lesz.
Az Apple-dolgozóknak nagy ritkán enni is van idejük. A füépület menzája mellett ezt megtehetik a középső udvar két kültéri bódéjának egyikében.
Az Apple-dolgozóknak nagy ritkán enni is van idejük. A főépület menzája mellett ezt megtehetik a középső udvar két kültéri bódéjának egyikében is.
Ha elered az eső, marad a Caffè Macs. Az ajtókat, illesztéseket az Apple-höz méltó módon teljesen elrejtik majd.
Ha elered az eső, marad a Caffè Macs. Az ajtókat, illesztéseket az Apple-höz méltó módon teljesen elrejtik majd.
Lángos és hekk vajon lesz?
Lángos és hekk vajon lesz?
Itt ülhetnek majd le a dolgozók, a kétdimenziós szürke szellemlények inkább álldogálnak.
Itt ülhetnek majd le a dolgozók. A kétdimenziós szürke szellemlények inkább álldogálnak.

Forrás: Silicon Valley Business Journal via 9to5Mac. Borítókép: Apple.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!