imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iMacet monitornak? Hogyan?


Az iMac egy olyan all-in-one megoldás, amiben az Apple kiemelt figyelmet fordított a kijelző minőségére. Éppen ezért felmerülhet a kérdés, hogy használhatunk-e iMacet monitornak egy MacBookhoz csatlakoztatva.

Aki szeretne magának egy küllemre és tudásra megfelelő monitort vásárolni magának a notebookjához, annak nincs könnyű dolga. Hordon például pontosan ebben a cipőben jár, pedig a nem túl nagyok az elvárások: legyen egy IPS paneles monitor, ami kinézetben és anyagminőségben is alkalmazkodik a MacBookok kinézetéhez. Ennek kapcsán merülhet fel a kérdés, hogy vajon egy régebbi már meglévő iMac alkalmas lehet-e erre a feladatra.

A válasz: igen. Igaz, nem minden modell támogatott. A lista szűkös, amin a 2009 végi 27”-es iMac, a 2010 közepi szintén 27”-es iMac és a 2011-től 2014-ig összes iMacek szerepelnek. Ezek azok a gépek, amelyek egy megfelelő Thunderbolt kábelen keresztül képesek monitor módban is működni, akármelyik MacBookkal, MacBook Airrel vagy MacBook Próval.

Tehát az első dolgunk, hogy lecsekkoljuk, alkalmas-e rá a nyugdíjazott számítógépünk, van-e megfelelő kábelünk hozzá. Dugjuk össze a kettőt, majd az iMac billentyűzetén nyomjuk le a Command + F2 kombinációt. Külső kijelző módban a laptopról szabályozhatjuk az iMac fényerejét, és használhatjuk a hangszóróját is. Tehát nem egy barkácsmegoldásról van szó, hanem hivatalosan is támogatja az Apple.

Az megjelenítőre vonatkozó beállításokat a Rendszerbeállítások > Kijelzők fülön változtathatjuk meg, a hang kimenetét pedig ugyanitt a Hang fülön. Egyszerre akár több iMacet is csatlakoztathatunk, ezeket értelemszerűen külön-külön kell rákötni a MacBookra, soros kötéssel nem működik. A maximálisan csatlakoztatható kijelzők számát csak laptop kompatibilis portjainak száma határozza meg.

A Külső kijelző módban lévő iMacek a rendszerfolyamatokat ugyanúgy végzik tovább, mint előtte. Tehát, ha például zenét hallgattunk rajta előtte és úgy kötöttük rá egy másik gépre, akkor a zene ugyanúgy szólni fog tovább. Ebből kifolyólag az iMacre csatlakoztatott külső perifériák nem használhatóak a főgépről ebben a módban.

Ha további Mac-tippre vagy kíváncsi, akkor böngészd át a Tippek rovatunkat.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!