imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme, a januári Apple Campus 2 videó


Kicsit több mint egy hónapja jelentkeztünk utoljára Apple Campus 2 drónvideóval, úgyhogy épp itt az ideje a következő eresztésnek. Az „elkövető” szokás szerint Duncan Sinfield, aki egy DJI Inspire 1 drónt használt a filmezéshez, és ismét 4K-felbontásban csodálhatjuk meg a végeredményt.

A korábbiakhoz képest a legfontosabb változás talán, hogy kívül-belül elkezdtek felkerülni a hatalmas, teljesen egyedi, íves üvegpanelek az épület oldalára. Az első ilyen felhelyezését egyébként a 60 Minutes Jony Ive-interjújában láthattuk, ahol az Apple dizájnigazgatója azt is elárulta, hogy külön gépeket kellett tervezni az üvegtáblák szereléséhez.

A munka mintha felgyorsult volna, vagy csak jobban láthatóak a változások, hiszen alig három hónap telt el azóta, hogy nagyjából az épület felénél érték el a végleges magasságot, most pedig a szerkezet gyakorlatilag kész van – bár úgy tűnik, az üvegek behelyezése el fog tartani egy ideig, meg persze nem két perc lesz az épület belsejének kialakítása sem.

Egy üvegtábla közelről a CBS felvételén.
Egy üvegtábla közelről a CBS felvételén.

A videón láthatjuk továbbá, hogy a kutatás-fejlesztési részleg számára készülő különálló épületekkel is haladnak a munkások, illetve ismét megnézhetjük közelebbről az auditóriumot, ahol a jövő Apple-termékeit mutatják majd be a média képviselőinek és – remélhetőleg – a nagyközönségnek is online közvetítéssel. Mellette egy kör alakú kerítésrendszer-szerűséget fedezhetünk fel, kérdéses, hogy ez mi lesz, de a mérete alapján lehet, hogy a földalatti előadóterem bejáratának a tetejét szerelik össze itt. Megmaradt a „Tim Cook-piramis” is, ahonnan Charlie Rose-nak mutatta meg legutóbb az építkezés állását az Apple vezérigazgatója.

Az Apple Campus 2 földalatti előadótermének tervezett bejárata.
Az Apple Campus 2 földalatti előadótermének tervezett bejárata.

A tervezett átadás továbbra is 2016 év vége, bár azért nagy összegben nem fogadnánk arra, hogy valóban decemberig beköltözik az épületbe az a 12 ezer dolgozó, aki itt kap majd helyet. A hatalmas, 260 ezer négyzetméteres és 474 méter átmérőjű kör alakú épületet a sztárépítész Norman Foster irodája tervezte, és maga Steve Jobs is aktívan részt vett a folyamatban. Ami a belső kialakítást illeti, az a hír járja, hogy a berendezéseket és bútorokat Jony Ive fogja tervezni (nem lenne meglepő, ha Marc Newson is besegítene).

Forrás: AppleInsider. Borítókép: Duncan Sinfield.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!