imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme, a Jony Ive és Marc Newson által tervezett karácsonyfa


A londoni Claridge’s hotel előterében minden évben egy különleges karácsonyfát állítanak fel, melyet az elmúlt években különböző divattervezők álmodtak meg. Idén az Apple két dizájnguruját, Jony Ive-ot és Mark Newsont érte a megtiszteltetés, hogy feldíszítsék a szálloda előcsarnokát.

A Claridge’s idei karácsonyfája igazából nem is egy egyszerű karácsonyfa, a két formatervező a brit díszlettervező, Michael Howells segítségével egy egész installációt készített a londoni szálloda számára. Ahogy átlépünk a forgóajtókon, egy mesebeli, hóval borított erdőben találjuk magunkat, ahol a falakat négy méter magas, hátulról megvilágított fekete-fehér fotók borítják, melyek nyírfákat ábrázolnak. A tervezőpáros szerint:

Kevés dolog van, ami tisztább vagy gyönyörűbb a természetnél, így ez volt a kiindulópontunk: különböző természetes formák rétegezése a technológiával. A célunk az volt, hogy olyan mindent átható varázslatos élményt hozzunk létre, mely bemutatja a hagyományok iránti hatalmas tiszteletünket, miközben tartalmazza a jövőbeni dolgok iránti kíváncsiságunkat is.

Jony Ive Mark Newson Claridge's karácsonyfa

A háttér előtt erdeifenyők modelljeit láthatjuk, melyek a hófehér padlón állnak, a mennyezetet pedig fenyőágak borítják. A fákon semmiféle díszítés nem található, és a hagyományos karácsonyi motívumokat, illetve színeket (pl. arany) is mellőzi. A korábbi karácsonyfák helyén – a hotel art deco stílusú fő lépcsőjénél – szintén díszítetlen fenyők állnak.

Jony Ive Mark Newson Claridge's karácsonyfa

Az installációhoz fény- és hangjáték is tartozik. Az erdő hangjait hallhatjuk, például baglyokat, fülemüléket, verebeket és rókákat (no persze ez utóbbiak nem azt mondják, hogy ring-ding-ding-ding-dingeringeding). A világítást is a hangokhoz igazították, segítségével folyamatosan változik a tér hangulata – a napfelkeltétől az éjszakáig.

Jony Ive Mark Newson Claridge's karácsonyfa

Az erdőben kiemelt figyelmet kap egy facsemete. A formatervezők szerint ez nem csupán az arányokkal való játékot képviseli, hanem a reményteli jövőt is szimbolizálja. Jony Ive és Mark Newson alkotása egy szokatlanul mozgalmas év után nyugalmat és optimizmust szeretne sugározni.

Jony Ive Mark Newson Claridge's karácsonyfa

A két dizájner installációja 2017. január 3-ig tekinthető meg a londoni Claridge’s hotelben (Brook Street, Mayfair, London, W1K 4HR). A szálloda karácsonyfájának felállítása évek óta az ünnepi időszak kezdetét jelenti a brit fővárosban, idén hetedszerre készítik el híres tervezők. A korábbi években így néztek ki a karácsonyfák:

John Galliano – Dior, 2009
John Galliano – Dior, 2009
John Galliano – Dior, 2010
John Galliano – Dior, 2010
Alber Elbaz – Lanvin, 2011
Alber Elbaz – Lanvin, 2011
Kally Ellis – McQueens, 2012
Kally Ellis – McQueens, 2012
Dolce & Gabbana, 2013
Dolce & Gabbana, 2013
Dolce & Gabbana, 2014
Dolce & Gabbana, 2014
Christopher Bailey – Burberry, 2015
Christopher Bailey – Burberry, 2015

Forrás: Wallpaper.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!