imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme, a Steve Jobs-képregény


A legutóbbi Steve Jobs operáról szóló hír kapcsán kezdtünk el elmélkedni azon, hogy nagyjából már csak az animációs film és a képregény hiányzik a repertoárból, ha az Apple társalapítójának élettörténetét feldolgozó különböző műfajokról van szó.

Nos, töredelmesen be kell vallanunk, hogy tévedtünk: képregény ugyanis már létezik, igaz, annyira nem régóta. A Steve Jobs: Insanely Great című 240 oldalas kiadvány ugyanis idén július 21-én jelent meg, Jessie Hartland illusztrációival. A történet Steve Jobs életét és munkásságát dolgozza fel, egészen a kezdeti időktől, vagyis a gyerekkortól, az első Apple-számítógép megépítésén, illetve a NeXT-nél és a Pixarnal eltöltött időszakon át az utolsó nagy dobásáig, vagyis az iPad bemutatásáig.

Jessie Hartland | Kép forrása: Macworld
Jessie Hartland | Kép forrása: Macworld

A képregény nem rejti véka alá Jobs gyakran nem túl szimpatikus személyiségét sem, de megpróbálja átadni azt a szenvedélyt és perfekcionizmust is, ami naggyá tette az Apple felvirágoztatóját. A rajzok egyszerűek – természetesen Hartland sítlusát képviselik – de elég részletesek ahhoz, hogy rengeteg információt közvetítsenek az olvasó felé. Jessie Hartland honlapján ezt olvashatjuk a megjelenéssel kapcsolatban:

Két és fél évnyi kutatómunka, írás és rajzolás, hat üvegnyi tus, huszonnégy fekete Prismacolor ceruza, néhány féktelen Szilícium-völgybeli autóstúra, egy másfél méter magas dülöngélő forrásanyag-hegy, végtelen szerkesztések és megszámlálhatatlan elhasznált papírlap után…MEGJELENT!!!

Jessie Hartland vázlatai | Kép forrása: Macworld
Jessie Hartland vázlatai | Kép forrása: Macworld

Úgyhogy ha szereted a képregényeket, vagy az életrajzi könyv, opera, dokumentumfilm, egész estés játékfilmek után is érdekel még Steve Jobs élettörténete, akkor mindenképp érdemes megrendelni a képregényt, főleg, hogy elég gyors ütemben fogy az első kiadás. A német, a brit, és az amerikai Amazon is kiszállítja Magyarországra, a legolcsóbban talán a német oldalról juthatunk hozzá, szállítással együtt típustól (kemény vagy puha borító) függően 7-8 ezer Ft körüli áron. Apple-rajongó ismerősünknek például nagyszerű ajándék lehet a Steve Jobs: Insanely Great, akár karácsonyra is – sosem lehet elég korán elkezdeni készülődni. (Ha valaki esetleg gondolna rám: már megrendeltem. :))

Ízelítőül íme néhány részlet a képregényből:

Steve Jobs: Insanely Great Steve Jobs: Insanely Great Steve Jobs: Insanely Great Steve Jobs: Insanely Great Steve Jobs: Insanely Great Steve Jobs: Insanely Great

Forrás: Jessie Hartland via Macworld.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!