imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az első post – Az iMagazin életre kel


Mi másról szólhatna az első poszt, mint arról, hogy hogyan és miért kelt életre az iMagazin.

Az iMagazin ötlete már nagyjából öt éve megszületett, de csak mostanra jutott idő és energia a kivitelezésre. A gyújtórakéta egy webshopos megbeszélés volt, ahol szóba került, hogy kellene az istyle.hu-ra egy híroldal. Mire én:

Évek óta akarok egy magazin szerű aloldalt ami csak Apple-lel kapcsolatos hírekről szól

Mire TG:

Ne már, én is évek óta szeretnék egy ilyet! Csináljuk meg!

A fenti beszélgetés 2014 januárban hangzott el, alig pár hónap alatt meg is csináltuk, és most végre elindult az iMagazin. Persze nem volt ennyire egyszerű a dolog, kismillió ötletünk volt, mind tartalmilag, mind kinézetileg. Össze se merem számolni, hogy összesen hány órát töltöttünk el a tervezéssel és a különböző döntések meghozatalával. (vicces tény: van olyan 300×300 pixelnyi rész az oldalon, amivel több időt töltöttünk el mint összesen az egész oldal többi részével, ellenben az iMagazin nevet két perc alatt kitaláltuk)

 

iMagazin-wireframe
Indulás előtt egy hónappal még itt tartottunk…

 

A legközelebbi Apple-kincsesbánya.

Az utóbbi években az Apple sikere megállíthatatlanul hozta magával, hogy egyre több és több internetes oldal kezdett Apple híreket írni. Egész egyszerűen azért mert az Apple hírekre sokan kattintanak, ha pedig sokan kattintanak, ezeket a kattintásokat hirdetési bevételekre lehet váltani. Sajnos ez a tendencia mostanra odáig fajult, hogy gyakorlatilag bármilyen hülyeséget képesek lehozni a hirdetésekből élő blogok és híroldalak, a sok kattintás reményében. (Jön az Apple XY termék. Az XY termék nagyobb lesz. Nem is jön az XY termék. Mégis jön az XY termék csak nem nyáron, hanem télen. Mégse télen jön, hanem jövőre. És így tovább…) Gondoljatok csak bele! Az Apple televízióval kapcsolatban már több mint két éve mennek a találgatások, aztán látjuk, hogy termék meg sehol. Az olvasók sajnos mindent elhisznek, hiszen ami ott van az interneten, az biztosan igaz. Pedig nem. Elég ha körbemegy egy hír miszerint az új iPhone-ba projektor kerül, a következő fél évben az üzleteinkbe látogatók mind ezt fogják keresni, és igencsak meglepődnek, amikor elmondjuk, hogy nem létezik ilyen iPhone. Ilyenkor a legtöbb ember csalódott, és nem tud örülni az egyébként létező iPhone-nak. Olvassátok az iMagazint és akkor megkímélitek magatokat a csalódásoktól. :)

Semmi kamu, megmondjuk a tutit!

Az iMagazin célja, hogy megszűrjük az Apple híreket, és csak azokat az Apple-el kapcsolatos híreket írjuk meg, amiknek van is valóságtartalma. Semmi kamu, csak a frankó Apple hírek. Természetesen azokat a híreket is le fogjuk hozni amik jó eséllyel találgatások, de ha látjuk az adott hírben a reális alapokat, akkor megírjuk, csak a cikk végén jelezzük, hogy nem száz százalékos a hír, ennek megfelelően kéretik kezelni az információkat. Reméljük, hogy az általunk készített színvonalas tartalom meghálálja magát, és hamarosan az iMagazin lesz az az oldal amit az Apple hírekre éhes közönség fel fog keresni, hírolvasás céljából.

Apple hírek. Szakértőktől. Neked.

Mostanra biztosan felmerült benned a kérdés, hogy mitől lesz az iMagazin jobb, vagy hitelesebb mint bármilyen más Apple híroldal. Nos, egész egyszerűen azért, mert mi nem a kattintásokra megyünk, hanem a minőségre. Ráadásul olyan emberek írják majd a cikkeket akik értenek is hozzá, hiszen sok-sok éve az Apple üzletben dolgoznak. Jómagam több mint tíz éve vezetek Apple boltokat, Rédey Laci már hét éve, Bence hat éve, Anna pedig két éve velünk vannak. Egyelőre mi négyen fogjuk gyártani a kontentet, de nem kizárt, hogy a jövőben további kollégák csatlakoznak majd, hogy a lehető legtöbb tartalmat tudjuk biztosítani, ráadásul több ember szemszögéből dolgozva fel ezeket.

imagazinimpresszum

Ha Apple-ről van szó, mindent tudunk róla.

Amint látjátok, nem csak egy szokásos blog megjelenésű oldalt akartunk mint például a handras.hu, hanem egy igazi digitális magazint, rovatokkal. Egy igazi digitális újságot, amit élmény olvasni. Ennek megfelelően nem csak egy szokásos blog sablont kezdtünk el használni, hanem nulláról terveztük meg az egészet.

Az Apple hírek hiteles forrása.

A nyitólapon időrendben láthatók a hírek, tesztek, tippek, és az iSTYLE TV tartalmak, de ha valaki mondjuk csak a tippeket szeretné olvasni, akkor egy kattintással eljuthat a Tippek oldalra, ahol természetesen csak ezek a tartalmak látszódnak. Úgyanígy a tesztek, hírek, és az iSTYLE TV. Természetesen nem volt kérdés, hogy Retina kijelzőre optimalizáljuk az oldalakat, és az sem volt kérdés, hogy legyen-e Push Notification ha új tartalom érkezik. Az oldal adaptív, tehát van külön desktop, tablet és mobil megjelenés is.

iMagazin-mockup-all

Nem is húzom tovább, szerintem kattintsatok át az iMagazinra most, és olvasgassatok. Kezdésnek itt van például egy hosszabb cikk Steve Jobsról. Nagyon jó kis olvasmány Steve-ről, a teljes írást több részletben fogjuk leközölni hetente. Íme az első rész. Klikk ide.

iPad-iMag-Steve

Öltönyt viselt, ahogy akkoriban – a farmer újra felfedezése előtt – gyakran tette. Kimondottan professzionális volt a megjelenése, szinte túl komoly. Hasonlóan markáns, mint a testtartása és a tekintete. Nyilvánvaló volt, hogy valami nagyon fontosat akar mondani.

Ha meg már Steve Jobs akkor, ezt a cikket is ajánlom a figyelmetekbe, jó kis történet. Klikk ide a folytatáshoz.

Steve meglehetősen hajthatatlan volt, azt mondogatta, »Ennek úgy kell működnie, mint egy varázslatnak. Menj vissza dolgozni, ez nem elég varázslatos!« Emlékszem mennyire frusztrált voltam. A feladat teljesíthetetlennek tűnt.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!