imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme az eurós Apple Watch árak és az elérhetőség


Miután összeszedtük az állunkat az új MacBook bemutatása után – ami tényleg egy elképesztő laptop lett, bővebben a másik összefoglalónkban olvashattok róla – közel egy órával az esemény kezdete után ismét feltűnt a színpadon Tim Cook, és mindent elmondott az Apple Watch-ról.

A prezentáció elején az eddig is ismert dolgokról beszélt, úgy mint a fitnesszel, egészséggel és sportolással kapcsolatos funkciók. Természetesen előkerült az egészen egyedi Digital Touch funkció is, amivel apró rajzokat, bökéseket és a szívverésünket küldhetjük el egy másik Apple Watch-tulajdonosnak valós időben. Ezután Christy Turlingtonról mutattak egy rövid videót, aki egy Apple Watch-csal a csuklóján futott le egy félmaratont. A tapasztalatai után ezt mondta az óráról:

Már az alatt a rövid idő alatt, amíg használtam láthatóvá vált számomra, hogy mennyire fontos szerepet fog játszani az életemben.

Apple Watch

Christie edzéseit az Apple Watch-csal egy blogban követhetjük majd nyomon az Apple weboldalán. Ezután az alkalmazásokról kezdtek beszélni. Előkerült a CNN appja, a Facebook más külső fejlesztők által készített alkalmazásokkal együtt. Instagramozók figyelem: természetesen Instagram alkalmazás is lesz Apple Watch-ra, így gyakorlatilag bárhol lájkolhatjuk az ismerőseink által feltöltött képeket. Ezen kívül láthattuk, hogy juthatunk be a hotelszobánkba az óránkkal, hogy használhatjuk beszállókártyának a reptéren, hogyan vezérelhetjük a különböző okoskiegészítőket a házunkban, stb. Az órát a ma debütáló iOS 8.2 Apple Watch alkalmazásával állíthatjuk majd be. Az akkumulátoridő normál használat mellett 18 óra lesz, vagyis az eddigi sejtések, miszerint minden este töltenünk kell majd, beigazolódtak.

Az Apple weboldaláról a pontos méreteit is kideríthetjük az Apple Watch-nak: a kisebbik 38,6 x 33,3 x 10,5 mm, míg a nagyobbik 42,0 x 35,9 x 10,5 mm. A Sport modell tömege szíj nélkül 25 gramm illetve 30 gramm, az acél Apple Watch 40 gramm és 50 gramm. Az Edition modellekből a 38 mm-es tokozásúakból a rozéarany 54 gramm, a sárga arany 55 gramm, a 42 mm-esből a rozéarany 67 gramm, a sárga pedig 69 gramm.

Szintén az oldalról derül ki a vízállóság, ezt írják pontosan:

Az Apple Watch cseppálló, de nem vízálló. Például hordhatod az Apple Watch-ot edzés közben, az esőben, vagy kézmosás közben, de nem ajánlott víz alá meríteni. Az Apple Watch IPX7 vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik az IEC 60529 szabvány szerint. A bőrszíjak nem csepp- és vízállóak.

Az IPX7 jelölésről a Wikipédia az alábbiakat írja: vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig).

Apple Watch

És akkor következzenek a hivatalos eurós árak!

Apple Watch Sport 38 mm (minden szín és minden szíj): 399 €
Apple Watch Sport 42 mm (minden szín és minden szíj): 449 €

Apple Watch 38 mm, sportszíj: 649 €
Apple Watch 42 mm, sportszíj: 699 €
Apple Watch 38 mm, Classic Buckle szíj: 749 €
Apple Watch 42 mm, Classic Buckle szíj: 799 €
Apple Watch 38 mm, Milanese Loop szíj: 749 €
Apple Watch 42 mm, Milanese Loop szíj: 799 €
Apple Watch 38 mm, Modern Buckle szíj: 849 €
Apple Watch 42 mm, Leather Loop szíj: 799 €
Apple Watch 38 mm, Link Bracelet szíj: 1099 €
Apple Watch 42 mm, Link Bracelet szíj: 1149 €
Apple Watch 38 mm, Space Black, Link Bracelet szíj: 1199 €
Apple Watch 42 mm, Space Black, Link Bracelet szíj: 1249 €

Apple Watch Edition, arany/rozéarany, 38 mm, sportszíj: 11 000 €
Apple Watch Edition, arany/rozéarany, 42 mm, sportszíj: 13 000 €
Apple Watch Edition, arany/rozéarany, 38 mm, Modern Buckle szíj: 18 000 €
Apple Watch Edition, arany, 42 mm, Classic Buckle szíj: 16 000 €

Apple Watch

Végül pedig az elérhetőség! Első körben kilenc országban lesz kapható az Apple Watch: Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, az Egyesült Királyságban és természetesen az Egyesült Államokban. Ez több rajtoló ország mint amire számítottunk, viszont Magyarországról sajnos nem esett szó, bár Tim Cook megemlítette, hogy keményen dolgoznak, hogy az Apple Watch minél előbb eljusson több országba is. És a dátum? Érdekes gyakorlatot mutatott be az Apple: április 10-től próbálhatjuk fel az Apple Store-okban az órát, előrendelhetjük, majd április 24-től vásárolhatjuk meg a szerencsésebb országokban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!