imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme az iOS 11 béta 5 újdonságai


Megérkezett az iOS 11 ötödik fejlesztői bétája, mely apró finomításokat, dizájnbeli változásokat, valamint hibajavításokat is tartalmaz. Lássuk, mire számíthat az, aki letölti az iOS legfrissebb verzióját!

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Korábban megírtuk, hogy miért érdemes várni a frissítéssel, majd az első nyilvános béta megjelenésével külön cikket szenteltünk annak, hogyan rakhatjátok fel az iPhone-otokra már most a béta állapotban lévő iOS 11-et, sőt, azt is kiveséztük, hogyan lehet visszaállni korábbi verzióra.

Rohamosan közeleg a szeptember, az iOS 11 pedig szépen alakulgat, azonban még mindig van mit csiszolni a rendszeren, az Apple pedig csendben teszi is a dolgát. Miközben jó néhány idegesítő hibát sikerült kijavítani, kaptunk ismét pár apró dizájnbeli változtatást: furcsa módon ismét megváltozott néhány ikon kinézete. Az előző frissítésekhez képest most nem csak rejtett változtatások történtek a rendszeren, jóval szembetűnőbb eredményt hozott a frissítés. Nézzük, mi változott!

 • Nem szembetűnő, de megváltoztak a Beállítások és a Kamera alkalmazások ikonjai, utóbbiról egyszerűen leradírozták a vízszintes vonalakat.
 • Kisebbek lettek az Időjárás alkalmazásban megtalálható előrejelzések elemei.
 • A Vezérlőközpontban a 3D Touch gesztusokra mostantól egy új animációval válaszol a rendszer.
 • Megjelent egy eddig hiányzó médiavezérlő felület a Vezérlőközpontban. Rákoppintva további lehetőségek érhetőek el: például a forrás ikonnal megadhatjuk, hogy melyik eszközünkön történjen a lejátszás.
 • Szintén a zenénél maradva, csiszoltak a Zárolási képernyőn megjelenő vezérlőn is.
 • A Képernyőfelvételnél a fent megjelenő sáv színe kékről pirosra váltott.
 • Safariban böngészve, ha egyből el szeretnénk érni a címsort, akkor nem kell felfele görgetnünk, elég csak fent rákoppintanunk az aktuális oldal címére és kinyílik a rubrlika.
 • A widgetek között böngészve a Spotlight Keresés nem tűnik el, valamilyen okból kifolyólag fixálták a pozícióját.
 • Valószínűleg csak átmenetlieg, de kivették az iCloud szinronizációs lehetőséget az Üzenetek beállításaiból.
 • A Smart Inverthez is hozzányúltak, a Home gombos aktiválást egy szürke animáció jelzi, ugyanakkor a Dock mostantól nem invertálódik.
 • Új hangot kapott a FaceTime hívás.
 • iPaden megváltozott a multitask nézet animációja.
 • Mostantól az eszközök megbízhatóságát mindenképpen autentikálni kell, akár Touch ID-val is.

Forrás: 9to5mac

Ha lemaradtál volna a negyedik béta újdonságairól, akkor bepótolhatod, illetve az iOS 11 mappára kattintva minden fontos újítást megtalálsz. Az iPadet jelentős mértékben pozitívan fogja befolyásolni az ősszel érkező végleges iOS 11, ehhez pedig már megérkeztek az új iPad Prók is, de kedvezményesen még a régieket is megtudjátok vásárolni az iSTYLE-ban.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!