imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme a decemberi Apple Campus 2 videó


Engem nagyon érdekel az új Apple főhadiszállás, vagyis az Apple Campus 2 építése és az épületegyüttes, de lassacskán már én is soknak érzem az ezzel kapcsolatos videók áradatát. Ha belegondolok, hogy nagyjából 2 év van az átadásig, akkor valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy várhatóan még több tucat ilyen készül az építkezés befejezésééig.

Nem is adunk mindegyikről hírt, az AppleInsider legújabb videójában azonban – ha nem csal az emlékezetem – most először láthatjuk például a földalatti előadóterem építését. A videón jól látszik a létesítmény pontos helye és mérete, illetve egy jókora domb mellette, amiről nekem egyelőre nem derült ki, hogy vajon szépen lassan elhordják-e majd, vagy az építkezés befejeztével füvesítik és fákat telepítenek rá.

Térjünk vissza egy kicsit az auditóriumra, amiről korábban már megírtuk, hogy a megépítése mindegy 40 milliárd forintnyi dollárjába kerül majd az Apple-nek. A több mint 11 ezer négyzetméteres előadó- és kiállítóterem nagyrészt a föld alatt helyezkedik majd el – ez jól látszik a drónos felvételen –, és két nagyobb részre osztható: egy színházterem-szerű helyiségre 1000 ülőhellyel és színpaddal, valamint egy nagyobb kör alakú teremre, ahol mondjuk a demókészülékeket lehet elhelyezni, illetve itt lehet megetetni-lemegitatni a média képviselőit.

Az előadókomplexum keresztmetszete. | Kép forrása: Obama Pacman.
Az előadókomplexum keresztmetszete. | Kép forrása: Obama Pacman.

A parkolóházak is gőzerővel épülnek, van amelyiknek már emeletei és vannak és a falak is nagyjából állnak, valamint az építkezést ellepték a közepes méretű daruk, amik korábban hiányoztak a helyszínről. Azt a kisebb körcikket egyébként időközben elbontották, amin ideiglenesen a leendő befejezésekor több mint 260 ezer négyzetméteres épület homlokzatát tesztelték és mutatták be.

Újdonság még a korábbi Apple Campus 2-videókhoz képest, hogy Daniel Eran Dilger illetve az AppleInsider csapata most berepült a DJI Phantom 2 Vision Plus drónnal a közelben található jelenlegi Apple-főhadiszállás fölé is, egészen közelről nézhetjük meg például az épületek között elhelyezkedő kisebb belső parkot. Kíváncsi vagyok, mikor telepít az Apple dróngyilkos halálsugarakat az Apple Campus 2 építkezéséhez, illetve a jelenlegi campusra.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: MacMagazine.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!