imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme egy gyönyörű iOS 10 Control Center concept videó!


Az iPhone-on és iPaden megtalálható Control Center (Vezérlőközpont) egy igen hasznos része az iOS-nek, és szerintem hozzám hasonlóan ti is minden nap használjátok. Egy angol grafikus most egy igazán szép és érdekes concept videóval állt elő, hogy ő milyennek szeretné látni a Control Centert az iOS 10-ben!

Azonban először is egy kis színes: amikor az Apple Maps iOS 10-es frissítése kapcsán készítettük a borítóképet itt az iMagazin szerkesztőségben, akkor a mi grafikusunk részéről is felmerült, hogy miért ne kerüljön egy X, azaz a 10-est jelentő római szám a borítóra? És bár nem tudjuk, hogy az Apple vajon átnevezi-e az új iOS-t (szerintem nem, hisz akkor csupán egy “i” betű fogja megkülönböztetni az OS X-től, de ettől még nem biztos, hogy igazam lesz), de az ezzel való játék megjelenik Sam Beckett új videójában is, ami ízléses, letisztult, szép és okos. Nem lennénk meglepve, ha Sam Twitter-követőinek a száma radikálisan megugrana az elkövetkezendő napokban. Azt hihetnénk – hisz annyira megszoktuk –, hogy Control Center mindig is volt, azonban akinek kicsit régebb óta van iOS eszköze, az még emlékezhet rá, hogy az iOS 7-tel együtt mutatkozott be 2013 szeptemberében.

control-center-ios7

Bár az új iOS-ről először majd a szokásos nyári WWDC-n hallhatunk, és letölteni majd csak az iPhone 7 rajttal együtt tudjuk, jó látni, hogy egyesek hobbiból (ami persze jó karrierbefektetés is lehet hosszútávon) „hangosan gondolkodnak”, hogy milyen lehetőségeket lehetne még belepakolni. Ennyi bevezető után itt a videó, amit akár 4K-ban is meg tudtok nézni:

A továbbfejlesztett Vezérlőközpont koncepcióját a 3D Touch funkcióra és a testreszabhatóságra hegyezte ki Beckett. Az előbbinek az integrálása szerintem teljesen logikus lépés lenne az Apple részéről, ugyanis a 3D Touch-ban elég sok kiaknázatlan lehetőség van, megtalálható lesz a jövő iPhone-jaiban, sőt még talán iPadjeiben is. Az ikonok és lehetőségek testreszabhatósága már egy kicsit bonyolultabb, ugyanis az Apple ezen a téren változó rugalmasságot mutatott fel az évek során, de kétségtelen, hogy itt is történtek változtatások, ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valamikor megvalósul.

Ti szívesen látnátok ezeket a funkciókat az iOS 10 Control Centerében?

Forrás: The Verge

Borítókép: Sam Beckett

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!