imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Íme néhány készülő Apple Watch app


Többször is hírt adtunk már különböző Apple Watch app koncepciókról, illetve egyszer írtunk arról, milyen nehézségekbe ütköztek a Tesla app fejlesztői a WatchKit egyelőre meglehetősen korlátozott lehetőségei miatt. A Wearable magazin most megkeresett néhány fejlesztőt, hogy mutassák be ténylegesen készülő Apple Watch-alkalmazásaikat.

Már annyira nem kell sokat aludni az Apple Watch áprilisi megjelenéséig – azoknak persze, akik az Egyesült Államokban tudják majd megvásárolni –, úgyhogy értelemszerűen a fejlesztők is gőzerővel dolgoznak az alkalmazásaikon. Natív appok első körben csak az Apple-től érkeznek, a külsős fejlesztések tulajdonképpen az iPhone-os megfelelőjük „kiterjesztései” lesznek az órán.

Az Apple ígérete alapján az óra megjelenése után később lehetőség lesz majd natív alkalmazásokat is fejleszteni rá, de a fejlesztők természetesen addig sem akarnak kimaradni a jóból, így többen is tervezik saját alkalmazásuk bemutatását a megjelenéskor. A Wearable elsősorban független fejlesztőket keresett meg, hogy mutassák be pár szóban a készülő appokat, ezekből válogatunk most.

 

Clear

Clear Apple Watch

A méltán népszerű minimalista feladatkezelő alkalmazásnak hamarosan érkezik az órás változata is. Ebben az esetben teljesen magától értetődő ez, hiszen az Apple Watch egy tökéletes felület arra, hogy gyorsan áttekinthessük a teendőinket, illetve értesítéseket kapjunk azokról. Az iCloud-szinkronizáció természetesen az órán is elérhető lesz majd, és láthatjuk az összes listánkat, valamint elvégzettnek jelölhetjük meg a feladatokat.

 

Feed Wrangler

Feed Wrangler Apple Watch

Ha egy pillanatra sem akarsz lemaradni a legfrissebb hírekről, akkor a Feed Wrangler RSS-olvasó a te appod lesz az Apple Watch-ra! Lehetőségünk lesz a teljes cikkek elolvasására is, de a fejlesztő David Smith szerint ezzel valószínűleg kevesen élnek majd a kijelző méretéből adódó korlátok miatt. Ehelyett sokkal praktikusabb lehet az a funkció, hogy olvasottnak jelölhetjük az elemeket, hogy máshol már ne jöjjenek szembe, illetve megjelölhetjük a híreket, hogy később egy nagyobb kijelzős eszközünkön kényelmesen elolvashassuk őket.

 

Infinitweet

Infinitweet Apple Watch

Az Infinitweet hosszabb üzenetekből csinál képeket, így kicselezve a Twitter 140 karakteres korlátozását. Ezáltal egész regényeket megoszthatunk a követőinkkel, ha mindenképp úgy gondoljuk, hogy a Twitter a megfelelő platform erre, és a világ valóban kíváncsi magvas gondolatainkra. Az alkalmazás Apple Watch-változata a diktálás funkció segítségével valósítja meg ugyanezt, így már gyakorlatilag tényleg bárhonnan bombázhatjuk a közönségünket.

 

OfficeTime

Office Time Apple Watch

Mindig is kíváncsi voltál, hogy mennyi időt töltesz egy héten teljesen értelmetlen megbeszéléseken? Az OfficeTime Apple Watch alkalmazás segítségével pontosan mérheted majd, hogy mivel mennyi időt töltesz el, majd a hét végén láthatsz róla egy összegzést – már ha nem felejted el minden alkalommal elindítani a stoppert.

 

Prompt

Prompt Apple Watch

A Prompt is főleg a munka szempontjából lehet praktikus app, már amennyiben gyakran tartunk különböző prezentációkat. Az alkalmazás iPhone-os változatában beállíthatjuk, hogy miről és pontosan mennyit szeretnénk – kellene – beszélnünk, majd az óra folyamatosan mutatja az éppen aktuális témát, és hogy mennyi időnk van még hátra. A fejlesztő, Gary Riches a saját negatív tapasztalatai hatására kezdett bele a fejlesztésbe, mivel elmondása szerint idegesítik azok az előadók, akiknek nincs fogalma az időről.

 

Ezek lennének tehát a független, kis fejlesztők legérdekesebb alkalmazásai a Wearable szerint. Természetesen nagy cégek is készülnek a saját megoldásaikkal. Az American Airlines appját már a szeptemberi bemutatón is láthattuk egy kicsit, ebben meg tudjuk csinálni a check-int a járatunkra, ezután pedig értesítéseket kapunk például a gép indulásáról vagy a kapuról, ahová el kell jutnunk. Remélhetőleg más, európai légitársaságok is készülnek hasonlóval.

A Tesla után természetesen a BMW sem akar kimaradni a jóból, ezért készül a saját Apple Watch appjuk, amivel az i3 töltöttségét követhetjük nyomon, illetve egy térképen is megnézhetjük az autó pozícióját, ha esetleg nem találnánk meg, pontosan hol parkoltuk le a rengeteg másik BMW i3 között. A City Mapper a tömegközlekedést könnyíti meg azokban városokban, ahol elérhető, a BKK Futár fejlesztőinek pedig innen üzenjük, hogy például értesítésekre tök jól lehetne használni az Apple Watch-ot, akár GPS-alapon is. („Hopp, látom a Nyugatihoz érsz mindjárt, a hármas metró megint kigyulladt, szóval ha azzal mennél, itt vannak az alternatívák.”)

A Facebook sem maradhat ki természetesen, ezt is láthattuk a bemutatón, a funkcionalitása valószínűleg kimerül az értesítések megjelenítésében, illetve abban, hogy gyorsan lájkolhatjuk és megoszthatjuk az aznapi háromszázadik macskás/kutyás/vöröspandás/kisgyerekes képet illetve videót. Mivel Tim Cook személyesen is nagy Nike-rajongó, ezért érkezik az amerikai gyártó fitneszalkalmazása is, valamint nem kell majd lemondanunk a Pinterest és a Twitter használatáról sem az óránkon.

Forrás és képek: Wearable. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!