imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iMessage alkalmazások törlése


Zavarnak az iMessage-ben megjelenő alkalmazások? Nem gond, mutatjuk hogyan tudod törölni őket!

Az utóbbi években jelentősen megváltozott az Üzenetek alkalmazás mind küllemében, mind pedig funkcióiban. A legnagyobb újítást az iMessage dedikált App Store-ja és alkalmazásai hozták, amelyek lehetővé teszik, hogy külső fejlesztők appjai sajátságos módon épüljenek be a beszélgetésekbe. Ezek az alkalmazások különféle típusúak is lehetnek: a legismertebb a személyes kedvenc matricacsomagok, de például a YouTube, a Google és a Spotify appoknak nagyon hasznos kiterjesztései vannak.

Az általunk a dedikált App Store-ból megvásárolt elemeken kívül, az imént említett alkalmazások kiegészítései automatikusan települnek az iMessage-be is. Az eltüntetés módja pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. Habár sem a Beállításokban, sem magukban az alkalmazásokban sem találunk ilyen opciót, az iMessage-ben kikapcsolhatóak ezek az olykor felesleges ikonok. Ahhoz, hogy eltüntesd valamelyiket a következő lépéseket kell megtenned:

  1. Nyisd meg az Üzenetek alkalmazást
  2. Az alsó ikonsoron navigálj a jobb szélső elemhez
  3. Koppints a 3 pontra
  4. A kapcsolók segítségével vedd el, amelyikre nincs szükséged

Ezzel a módszerrel átláthatóbbak maradnak azok a kiegészítők és matricacsomagok, amiket valóban gyakran használunk, és háttérbe szorulnak azok, amelyeket kevésbé vagy egyáltalán nem. Ha sok ilyen ikont törlünk, akkor a megmaradók mérete is megnő.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!