imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iMessage-ből ismert cuccok érkeznek Facebook Messengerbe


Hamarosan bevezeti a Facebook a dislike gombot, de nem oda, ahova mi szeretnénk. Ezentúl külön-külön reagálhatunk a Messenger üzenetekre csakúgy, mint ahogy azt a hírfolyamban tehetjük.

Sokunk régi vágyálma, hogy végre jól leszavazhassuk az ellenségeinket a kibertérben egy kékre színezett, lefelé konyuló hüvelykujjal. Valószínű, hogy amíg Mark Zuckerberg áll a világ legnagyobb közösségének élén, addig ez a vágyunk nem fog teljesülni, mivel a Facebook szerint az utálkozás nem helyes dolog, így továbbra sem inthetünk be senkinek a közösségi hálón.

1456328708974-a07df3daa56e4e65adae150c535e7b24

 

Ami nagy kár, mert mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, akinek már jól odamondana valamit, vagy felé irányítaná középső ujját, ha máshogy nem, akkor a Facebook segítségével. Persze érthető, hogy az az oldal, amely most már egyfajta gyűjtőhelye a cégek termékeinek és szolgáltatásainak, nem szeretné, ha a partnereit bárki is utálná vagy esetleg a potenciális vásárlói kör megvetné egymást.

A Messengerbe viszont egy egészen forradalmi újítást vezetnek be: az egyes szövegbuborékok hosszú megnyomásával reagálhatunk az üzenetekre. Igencsak ismerős lehet ez valahonnan. Ja igen, az Apple már az iOS10-ben megcsinálta ugyanezt az iMessage üzenetekben. Úgy tűnik, a Facebook kollégáinak sem esik nehezére a jó ötleteket felhasználni, miután előszeretettel teszik ezt a Snapchat újdonságaival is.

 

facebook-messenger-reactions

 

Az emberek gyakran használják a Messengert tervezéshez és koordináláshoz, ez pedig egy kísérlet arra, hogy a reakciók hasznosak-e a gyors logisztikához és szavazásokhoz.

– írja a TechCrunch.

Bár jópofa az iMessage reagálós funkciója, nagyon keveset használom, és ezzel szerintem nem csak én vagyok így. Talán a Messengerben majd jobban bejön, talán nem, de ahhoz, hogy lépést tartsanak, kétségtelen, hogy el kellett jönnie ennek a pillanatnak is. Az újítást egyelőre még tesztelik a felhasználók egy kisebb csoportján, hamarosan pedig (elvileg) minden platformra elérhető lesz.

ios-10-messages-emoji-tapbacks-keynote2

Mindig új módszereket tesztelünk a Messengerben azért, hogy viccesebbé és megnyerőbbé tegyük azt. Ez egy kis teszt, néhány felhasználó reagálhat az üzenetekre olyan emojikkal, amik a legjobban leírják az üzenet által kiváltott érzéseiket. Ez azt jelenti, hogy nem mindenki használhatja még, de ha az embereknek tetszik, akkor elérhetővé tesszük a Messenger Reakciókat mindenki számára.

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!