imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így töröld a félresikerült kimenő üzeneteket


Nem egy nagy trükk, de bizonyosan megmentheti az életünket párszor, ha tudjuk ezt a praktikát. Hiszen ki szeretne konfliktust egy rosszul megfogalmazott iMessage-ből, vagy akár egy rossz számra küldött üzenetből. Ha elég éberek vagyunk, akkor több ilyen problémánk nem lesz. Lassú internetet használók előnyben.

A dolog technikai háttere miatt, sajnos az a helyzet, hogy ha egyszer az üzenet elér az Apple szervereire, akkor már késő. Ez az oka annak, hogy ha nem szeretnénk egy ilyen miatt kellemetlen szituációba kerülni, akkor még azelőtt el kell küldeni az üzenetet, hogy a kék csík teljesen betöltődne. Erre pedig csak egy megoldás létezik, ami elég gyors lenne.

Az iOS 7 óta van Control Center, tehát a régebbi operációs rendszereken ez a módszer nem fog működni. Azt is hozzá kell tenni, hogy a művelet a mai világban már szinte kivitelezhetetlen, hiszen egy pár kilobyte-nyi adat elküldése pillanatok alatt megtörténik az új LTE hálózatokon. Ettől függetlenül egy próbát persze megér.

airplane-mode-control-center

A lényeg, hogy miután rányomtunk a Küld gombra, a lehető leggyorsabban húzzuk fel a Control Centert. Itt rakjuk a telefonunkat Repülőgép módba, a repülőgép ikonnal. Ilyenkor megjelenik egy üzenet (néha, nekem nem mindig jött fel), ami arról tájékoztat, hogy így nem fogja tudni elküldeni az üzenetet az iPhone. A telefon ilyenkor automatikusan kikapcsolja a Wi-fit, és hálózatot bont. Ez nekünk azért jó, mert így az üzenetet nem tudja elküldeni a szerverre a telefon, tehát egy kis idő után megjelenik a hibát jelző piros felkiáltó jel az üzenet mellett. Persze csak akkor, ha időben voltunk. Ha ilyenkor töröljük az elküldésre váró üzenetet, akkor azt már nem szeretné az iPhone elküldeni többet. Ha töröltük, akkor már nyugodtan kikapcsolhatjuk a Repülőgép üzemmódot, és olyan mintha mi sem történt volna.

imessage-not-delivered

Ha nem jelenik meg az üzenet, akkor sajnos elkéstünk és nincs más hátra, mint várni a következményeket. Ha gyakran kerülünk az ilyen üzenetek miatt kényes helyzetbe, akkor érdemes tehát előre begyakorolni a mozdulat sort, hogy az ember keze ráálljon, mert itt tényleg minden másodperc számít. Egyébként én személy szerint 10 próbálkozásból 3-szor tudtam csak megállítani a küldést, de ez is több, mint a semmi.

Forrás és képek: iDownloadBlog

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!