imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ma ingyen letölthető a Scanbot szkenner alkalmazás


Sajnos még mindig nem tudott a világ elszakadni a papír-tinta párostól, de az iPhone kamerája már bőven elég jó ahhoz, hogy dokumentumokat digitalizáljunk vele. Ezt teszi rendkívül kényelmessé a Scanbot, ami a mai napon ingyenesen letölthető.

Nem kedvelem a kinyomtatott papírokat. Egyszerűen teljesen logikátlannak tartom, hogy egy digitálisan előkészített anyagot kinyomtassunk, ahelyett hogy a veszteségmentes forrást tennénk közzé valamilyen könnyen feldolgozható formában. De mindegy is, az én véleményem nyilvánvalóan nem fogja megváltoztatni a társadalom egészének berendezkedését. Úgyhogy egyelőre maradunk a nyomtatott papíroknál, legyen szó számláról, postai értesítőről, órai tananyagról, vagy bármiről, amit érdemes megőrizni.

De ha már a megőrzésnél tartunk, legalább e téren kényelmessé tudjuk tenni az életünket. Számos iPhone alkalmazás készült azzal a céllal, hogy egy jól működő, megbízható és gyors megoldást nyújtson dokumentumaink digitalizálására. Az én személyes kedvencem a Scanbot, ami ma éppen ingyenesen le is tölthető.

A Scanbot engem először a jópofa megjelenésével fogott meg, de rövidesen kiderült, hogy funkcionalitás terén sincs szégellnivalója. Nem emlékszem olyan szituációra, amikor cserben hagyott volna, mindig sikerült gyorsan befotózni a papírjaimat, hogy azonnal meg is feledkezhessek róluk. Persze egy okostelefon alkalmazás nem veheti fel a versenyt egy drágább asztali szkennerrel minőség terén, de lássuk be, legtöbbünknek nincsenek kimagasló igényei ebből a szempontból.

Scanbot Course Notes

Ami viszont az átlagfelhasználónak fontos, abban a Scanbot kimagasló. A hosszabb dokumentumok szkennelését nagyban megkönnyíti, hogy végtelen üzemmódba kapcsolva csak oda kell tartanunk telefonunk az aktuális oldal fölé. A Scanbot automatikusan igazítja az oldalszéleket és fotóz, hogy már lapozhassunk is, és jöhet a következő oldal.

Digitalizált dokumentumainkat nem csak az iCloud tárhelyünkre tölthetjük fel, gyakorlatilag minden ismertebb cloud szolgáltatás remekül működik a Scanbottal. Azt is beállíthatjuk, hogy valamelyik tárhelyünkre azonnal feltöltse az éppen befotózott oldalakat, így rendkívül könnyen alakíthatunk ki egy automatikus archívumot.

ScanBot_Cloud

A Scanbot felületén van lehetőségünk aláírást vagy jegyzetet is beilleszteni az irományokba, de őszintén szólva ezt a funkciót én nem érzem annyira fontosnak egy szkenner alkalmazásban. Minden esetre a Scanbottal ezt is lehet, ha épp úgy adódik.

A Scanbot tökéletesen alkalmas arra, hogy szöveget és képet digitalizáljunk bárhol és bármikor, de van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha rászánjuk magunkat dokumentumaink digitalizálására.

Először is, minél több fény áll rendelkezésre, annál jobb lesz az eredmény. A legtöbb esetben egyébként a vakut is bekapcsolom, mert így általában jobb az eredmény, főleg az egyszerű, fekete-fehér dokumentumoknál.

A Scanbot remekül felismeri a sík lapok körvanalait, de ha egy kötött könyv lapjait szeretnénk jó minőségben befotózni, esetenként kettőnél több kézre is szükségünk lehet.

Ne felejtsük el, hogy a hivatalos dokumentumokat általában eredeti formájában fogadják csak el, tehát érdeklődjünk az illetékeseknél, mielőtt végképp megszabadulnánk számláinktól, vagy egyéb fontos dokumentumainktól.

A Scanbot csak a mai napon ingyenes, letölthető iPhone-ra, iPadre és iPod touch-ra.

 

Kedvezmény az iSTYLE-ban új Erste Max Hitelkártyával

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!