imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ingyen StarCraft Mac-re!


Az egyik leghíresebb sci-fi stratégiai játék kiadója, a Blizzard Entertainment úgy döntött, hogy a StarCraft új 4K-s verziójának promózása érdekében ingyenessé teszi az eredeti játékot.

Csodás hírek érkeztek az elmúlt pár napban a nosztalgiázni vágyóknak. Tegnap mutattunk egy weboldalt, ahol a 80-as évek Apple programjait lehet kipróbálni teljes pompájukban, ma meg az egyik legmeghatározóbb sci-fi játék, a StarCraft első kiadása lett ingyenesen letölthető mindenki számára.

starcraft

Akinek esetleg nem lenne ismerős, a StarCraft egy alternatív tejútrendszerben játszódó valós idejű stratégiai játék, ahol az emberi faj és két másik, kitalált idegen űrfaj állandó háborúzásait, csatáit lehet megvívni. Mint a legtöbb Blizzard játékra (WoW, LoL stb.), erre is azonnal ráfüggtek az emberek, különösen Koreában lett nagy kultusza. Ennek megfelelően bajnokságok, élő közvetítések, több millió eladott példány és hatalmas rajongótábor jellemzi a StarCraftot, aminek a Blizzard egyébként 2010-ben kiadta mai szemnek kicsit pofásabb második verzióját is.

Az 1998-as első játék, és a hozzá tartozó StarCraft: Brood War hivatalos kiegészítő most ingyenesen letölthető vált a Blizzard weboldaláról, annak apropóján, hogy hamarosan érkezik a játék 4K-s, felújított kiadása. Jó szokásához híven a cég játékainak többsége macOS-en is elfut, így az old school játékélményre vágyó Apple tulajdonosoknak is érdemes lehet letölteni a StarCraftot – ha már ismered, azért, ha nem, akkor meg azért.

A StarCraft: Remastered egyébként a nyár folyamán érkezik. A Blizzard szerint a készítés során megőrizték az eredeti játék minden olyan tulajdonságát, amiért az emberek szerették, csak a grafikát újították fel alaposan.

Minden ilyen játék egyik legnagyobb élménye a multiplayer mód. Szerencsére a cégnek sikerült valahogy megoldania, hogy a Remastered kiadás és a most ingyenessé tett eredeti ilyen téren is kompatibilis legyen egymással, így a régi verzió híveinek sem kell aggódnia, hogy az egymás ellen vívott harcok átvándorolnak majd az újabb kiadásra, és nem lesz majd kivel játszani.

A játék Mac-es (és Windowsos) verzióját is ezen a linken keresztül tölthetitek le, jó szórakozást.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!