imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ingyenes akkumulátor-csereprogram 13 inches (nem Touch Baros) MacBook Prókhoz


Bizonyos 13 inches MacBook Pro modellek akkumulátora egy alkatrész hibájából felpúposodhatnak. Az Apple megállapította a hibát, és most díjmentes akkumulátor-csereprogramot kínál az érintettek számára. Így tudod megnézni, hogy jogosult vagy-e!

Miről van szó?

Valahogy így hangzik a hivatalos fogalmazvány az Apple oldalán:

Az Apple megállapította, hogy limitált számú 13 inches MacBook Pro (nem Touch Baros) készülék esetében egy alkatrész meghibásodása a beépített akkumulátor felpúposodásához vezethet. Ez nem jelent biztonsági kockázatot és az Apple ingyenesen cseréli az erre jogosult készülékek akkumulátorát. Az érintett egységeket 2016 októbere és 2017 októbere között gyártották, a jogosultság a termék sorozatszáma alapján kerül megállapításra.

Röviden tehát arról van szó, hogy néhány készülék magában hordozza annak lehetőségét, hogy az aksi egy idő után bemondja az unalmast. Mi speciel még nem találkoztunk érintettekkel, és világraszóló botrány se kerekedett a dologból, így feltehető, hogy tényleg csak csekély mennyiségű gép érintett.

Ettől függetlenül, ha mégis jogosult lennél, mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel, hiszen a felpúposodott aksi a többi belső alkatrészre is rossz hatással lehet.

Jogosult vagyok?

Ezt rendkívül könnyen ellenőrizheted:

  • Kattints a menüsáv bal felső sarkában található  ikonra
  • Válaszd ki „A Mac névjegye“ menüpontot
  • A megnyíló ablakban legalul láthatod a készüléked sorozatszámát (12 karakter hosszú)
  • Látogass el erre a hivatalos Apple oldalra
  • Az oldalon látható szövegdobozba másold be a fenti sorozatszámot, majd nyomj a Submit gombra

Egy pillanaton belül máris láthatod, hogy jogosult vagy-e részt venni a programban. Ebben az esetben a következő üzenetet fogja kidobni az oldal (egyelőre csak angolul):

The serial number you entered is eligible for this program. Please choose one of the service options below.

Érintett vagyok, mit tegyek?

Először is foglalj időpontot ezen az oldalon. A szervizben ezután ellenőrizni fogják a jogosultságod, valamint megvizsgálják, hogy nincs-e esetleg egyéb olyan sérülés a készüléken, amely megakadályozza a biztonságos akkumulátorcserét.

Ha minden rendben, akkor sajnos pár napra (szervizenként eltérő lehet a csere ideje) búcsút kell mondanod a készüléknek, de ne aggódj, jó kezekben lesz és hamarosan szép, új, ropogós, és ami a legfontosabb, hibamentes aksival kapod vissza – természetesen ingyen és bérmentve.

Fontos, hogy még mielőtt leadod a készüléket a szervizben, készíts biztonsági mentést adataidról, hiszen azok a csere során elveszhetnek.

Ha elfelejtetted, vagy nem tudod megcsinálni magadnak, a készülék leadásakor kérheted a szerviz munkatársait, hogy végezzék el helyetted a folyamatot, amit munkadíj ellenében van lehetőségük elvégezni.

Jó ha tudod…

  • A csereprogramban való részvétel nem hosszabbítja meg a készülékedre érvényes garancia időtartamát.
  • Ha korábban ugyanezzel a hibával már egyszer hivatalos szervizpartnerhez fordultál, ahol díj ellenében végezték el a javítást, akkor kérheted költségeid visszatérítését az Apple-től. További részletekért vedd fel velük a kapcsolatot.
  • A program a készüléked eredeti értékesítésétől számított 5 évig van érvényben.

Ha bármilyen kapcsolódó kérdésed lenne, azt legjobb tudomásunk szerint igyekszünk mielőbb megválaszolni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!