imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ingyenes Apple TV-t biztosít az Apple a fejlesztőknek


Néhány szerencsés fejlesztőnek lehetősége lesz az Apple új hardverét, a negyedik generációs Apple TV-t, mindösszesen 1 dollárért beszerezni. Ráadásul, ezek a fejlesztők sokkal előbb jutnak hozzá a készülékhez, hiszen a sorsolást követően azonnal elkezdik kiszállítani, így akár 6 héttel a piacra kerülés előtt képesek lesznek használni.

A sorsolásba való bekerülésnek annyi volt a feltétele, hogy az Apple Developers oldalon valaki jelentkezzen az Apple TV Developer Kit programba. Ez ugyanis az első olyan set-top box, ami App Store-t is futtat, ezáltal pedig szükség van olyan szoftverekre, amelyeket a felhasználók később majd le tudnak tölteni. Ezek lehetnek hétköznapi alkalmazások, tévézési szokásokkal kapcsolatos appok, sőt, akár a mozgáskövető távirányító által nyújtott lehetőségeket kihasználó játékok is. Az Apple TV-ről szóló hosszabb cikkünket egyébként itt találjátok.

asddasaasasdsadasd

A szoftverfejlesztők jelentős része szeret már a termékmegjelenés előtt elkezdeni alkalmazásokat fejleszteni. Ez pedig az Apple-nek is hasznos, hiszen a tényleges vásárlók már egy jól használható rendszert kapnak kézhez, használatra kész alkalmazások hadával. Éppen emiatt a kölcsönösség miatt jöhetett létre az ötlet, hogy bizonyos fejlesztők kaphatnak hardvert, ami nyilvánvalóan az alkalmazások tesztelése során elengedhetetlen eszköz. Az pedig, hogy ki kaphat ilyen eszközt még a mai nap során fog kiderülni.

Mindösszesen 1 dollárt vonunk le tőled a fejlesztőeszközért cserébe. Izgatottak vagyunk, hogy milyen alkalmazások születnek abból a lehetőségből, amit most biztosítani tudunk a fejlesztőknek. Ahhoz, hogy ezzel a lehetőséggel élni tudj, mindenképp regisztrálnod kell itt: https://developer.apple.com/tvos/developer-kit/, illetve meg kell felelned a megadott követelményeknek.

Az egy dolláros ár egyébként csak jelképes, hiszen az Apple ezzel ellenőrzi majd a szállítási cím és egyéb adatok hitelességét. Ahogy a fórumokon is lehetett olvasni, eddig az Apple még nem biztosított soha ingyenesen hardvert a fejlesztőknek. Éppen ezért várható, hogy a szerencséseknek el kell fogadni egy titoktartási szerződést, tehát nem írhatnak róla, nem tehetik közzé a szociális médián, nem tesztelhetik a hardvert, és főként csak alkalmazás tesztelési feladatokra használhatják majd.

hero_large

A csomagban egyébként minden olyan összetevő megtalálható lesz, mintha csak a boltban vettük volna meg. Beleértve a készüléket magát, az új Apple TV Remote-ot, a tápkábelt, egy Lightning-USB átalakítókábelt, egy USB-A-ból USB-C-re átalakítókábelt, és persze a termékhez tartozó dokumentációt. Reméljük az új lehetőség később a többi terméknél is visszaköszön majd, de elég valószínű, hogy ez csak egyszeri alkalom lesz.

Forrás: Cult of Mac

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!