imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Most ingyenes az Instastack Instagram-app Macre!


Az Instagram elég szigorúan tartja magát ahhoz az elvhez, hogy az alkalmazásukat okostelefonokra szánják: nem is létezik hivatalos Instagram-app sem iPadre, sem Macre. Mindkét platformra vannak azonban külsős fejlesztők által készített megoldások. Macre az egyik ilyen az Instastack, ami most ingyenes lett.

Az Instastack alkalmazást a kínai Teng Kao fejleszti, így nem meglepő, hogy az akciót az idén február 19-re eső kínai holdújév ünnepére időzítette. Így az eddig megszokott – a funkcionalitásához mérten kissé talán borsos – 4,99 eurós ár helyett most ingyenesen tölthetjük le a Mac App Store-ból.

A kezelőfelület roppant egyszerű, az elrendezés a Twitter-alkalmazáshoz hasonló, vagyis alapesetben jobboldalon látjuk azt, amit a gyári Instagram-alkalmazásunkban megszokhattunk az iPhone-unkon, balra egy vékony sávban pedig a különböző menüpontok sorakoznak. A jobb felső sarokban található kis ikonnal beállíthatjuk, hogy az app különálló ablakban, vagy a menubarból lenyíló fülön jelenjen meg. Ebből következik, hogy kapunk egy menubar ikont is, amit egyébként el sem tüntethetünk.

Nagyobb probléma, hogy a dokk ikont sem lehet eltüntetni, beállítási lehetőség sincs erre, így mindig látjuk az alkalmazás ikonját a dokkunkban amikor az éppen fut. Ha nagy Instagram-rajongók vagyunk, akkor márpedig érdemes folyamatosan futtatni, hiszen értesítéseket kapunk, ha újabb fotó jelenik meg az adatfolyamunkban, amire egyébként például iPhone-on sincs lehetőség – ha csak nem külső szolgáltatáson, mondjuk a Yo-n keresztül.

Instastack

A bal oldali ikonokkal válthatunk a hírfolyamunk, a like-olt képeink illetve a most népszerű Instagram-fotók között, valamint innen hozhatjuk elő a keresőt is, amivel az iPhone-on megszokott módon profilok vagy hashtagek között kereshetünk, de a szoftver a képek alatti hashtegeket külün színnel is kiemeli, ezekre kattintva pedig egyből a keresésbe jutunk. A képeket egyébként nagyon egyszerűen le is menthetjük, ehhez mindössze a jobb egérgombbal kell rájuk kattintani, és a menüből kiválasztani a mentés opciót. Sajnos a felbontás mindössze 640×640 pixel, szóval tapétaposztert továbbra sem innen fogunk nyomtatni. Ha kommentelni akarunk, akkor az Instagram normál webes felületét nyitja meg egy kis ablakban az alkalmazás.

Röviden így lehet összefoglalni a most ingyenesen letölthető Instatack alkalmazás lényegét. Lehet, hogy nem a legjobb ilyen app jelenleg a Mac App Store-ban erre a feladatra, lehet, hogy van még mit csiszolni rajta, nagy előnye viszont, hogy az akció időtartama alatt ingyen juthatunk hozzá, ráadásul nincsenek alkalmazáson belüli vásárlással feloldható plusz funkciók sem. Ha nagy Instagram-őrült vagy, akkor most érdemes lehet adni neki egy esélyt. Követhetitek vele például az iSTYLE Instagram-fiókját is, ahol természetesen iMagazinnal kapcsolatos képek is vannak. :)

• Instastack letöltése a Mac App Store-ból (akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!