imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ingyenes oktatás indul az Apple Store-okban


Az Apple legfrissebb bejelentése szerint jövő hónapban a világ 495 pontján található Apple Store-okban hivatalos oktatássorozat indul a legkülönbözőbb témákban, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az előadások lényege, hogy valódi művészeket, vagy épp élenjáró programozó mérnököket vonjanak be a programokba, melyek bárki számára ingyenesen látogathatóak lesznek.

Az Apple-től nem áll messze az oktatás, és azt hiszem ezzel most nem mondtam nagy újdonságot. Néhány évvel ezelőtt hazánkban is reneszánszát élte a viszonteladó boltok hálózataiban, hogy különböző oktatás sorozatokra iratkozhattak be a vásárlók, mellyel közelebb kerültek az Apple termékeinek lehetőségeihez és az általa fejlesztett szoftverekhez. A cupertinói cég jelen programja egy kicsit más típusú, valódi szakemberek és művészek segítségével lehet majd eljutni a legkülönbözőbb témákban az alapoktól egészen a profi szintekig.

Minden Apple Store középpontjában az a vágy él, hogy megismertessük és inspiráljuk a közösséget. A Today at Apple az egyik módja annak, hogy fejlesszük a tapasztalatainkat annak érdekében, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a helyi igényeket, vásárlókat. Egy olyan modern közösségi teret hozunk ezzel létre, ahova mindenkit szeretettel várunk egy olyan helyiségben, ahol az Apple legjobbjai találkozhatnak egymással, új szenvedélyt szerezhetnek vagy új szintre emelhetik a tudásukat.

Ehhez nincs másra szükség, mint egy támogató háttérre, hatalmas Apple Store-okra, és lelkes zenészek, művészek, programozók összehangolt munkájára, akik átadják a tudásuk egy szeletét, illetve magukra az emberekre, akik érdeklődéssel látogatnak el ezekre a rendezvényekre. A résztvevők a birtokukban lévő Apple termékeken keresztül ismerkedhetnek meg az általuk kiválasztott kurzusokon. Például egy iPhone felhasználó a fotózás alapjait sajátíthatja el, melyben megismerkedhet az alapszabályokkal, kompozíciós ismereteket szerezhet és betekintést nyerhet az utómunkába is. A haladó szinten lévők akár körútra is indulhatnak egy fotós vezette csoporttal, a boltokon kívül izgalmasabb témákra vadászva.

A “Today at Apple” kezdeményezés további célja, hogy bevonzza a családokat és a tanárokat, akik speciális előadásokon vehetnek részt. Utóbbi célközönségnek külön napot is szentel majd az Apple, amit “Teacher Tuesday” néven hirdet a cupertinói cég. A speciális program nem titkolt küldetése, hogy az ezeken az alkalmakon elsajátított technikákat/tudást az oktatók eljuttassák az osztálytermekbe, és ezzel szélesebb tömegeket érjenek el. A családoknak szánt “Kids Hour” foglalkozásokon a kicsik szüleikkel együtt ismerkedhetnek meg a zene és a kódolás alapjaival játékos órák keretében.

 

A Today at Apple részletes programjai:

  • Studio Hours: az Apple professzionális előadássorozata. Kreatív profik előadásai, melyek 90 perc hosszúságúak és a művészetektől és látványtervezéstől kezdve dokumentálásig és prezentációkig minden érdekes témát lefednek. Bárki vihet egyéni projekteket vagy másokhoz csapódhat azok megvalósítása érdekében.
  • Photo or Sketch Walks: Ezen séták során szabad terepen bontogathatják szárnyaikat a résztvevők, a fotósok eltanulhatják a munkafolyamat csínnyát-bínját, és interakcióba kerülhetnek a közösséggel, amivel az utcán találkozhatnak. A rajzolni vágyók pedig a természet megfigyelésére indulhatnak, ami során a természetből vagy a környezetből kiragadott pillanatokat vethetik vászonra, akár vízfesték és ecset, akár ceruza segítségével.
  • Kids Hour: célja, hogy szikrát ébresszen az ifjoncok fejében a programozás, zene- és videókészítés iránt, játékos foglalkozások segítségével. Az órák Sphero robotok irányítását, zenei foglalkozásokat GarageBand-en keresztül, és filmkészítést iMove-n keresztül tartalmaznak.
  • Coding Session: a résztvevők a Swift Playgrounds-on keresztül ismerkedhetnek meg programozási alapokkal, kifejezetten kezdőknek szánt kurzusok iPadek segítéségével.
  • Photo Labs és Music Labs: a tehetséges fotósok és zenészek számára tervezett programsorozat. Itt új technikák és új szemlélet elsajátítására lesz lehetőség, akár kezdőként is lehet majd csatlakozni.
  • Pro Series: a haladó és a már-már profik számára fenntartott szeánsz, többnyire Final Cut Pro X és Logic Pro X elsajátítása vagy alaposabb megismerése a cél. Keverés, vágás, színkorrekció egy helyen.
  • Perspectives and Performances: csak a kijelölt Apple Store-okban lesz elérhető, ismert zenészek, tehetséges művészek előadásait tartalmazza. Ezen alkalmakkor személyes élményeket, tapasztalatok és többek közt a sikerük titkát osztják meg a közönséggel a meghívott előadók.

Egyrészt ez a kezdeményezés előremutató más cégek számára is: valahogy így kell felépíteni a jövő generációját, főleg ha erre van megfelelő anyagi lehetőség. Másrészt természetesen kiváló marketing arra, hogy minél több embert csábítsanak a boltokba. Természetesen a program részvételével semmilyen hivatalosan elismert képzettség szerzése nem jár, de ha a program eredményesnek mutatkozik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy lesz a sztorinak folytatása, akár felsőbb szinteken is, hivatalos formában. Ki tudja, talán egy nap saját egyetemet nyit az Apple?

Forrás: Apple

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!