imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ingyenesen letölthető az Apple által demózott AR alkalmazás


A HomeCourt kosarazóknak lesz hasznos elsősorban. Egyben pedig kitűnő példája annak, hogy van létjogosultsága a kiterjesztett valóságnak és az ARKitnek.

Mindenkinek szól? Nem. Fogom használni? Szinte kizárt. Slágeralkalmazás lesz? Biztosan nem. A HomeCourt mégis az egyik legfontosabb új alkalmazás, ami az Apple-höz köthető. Mégpedig nem másért, mert tökéletesen bizonyítja, hogy az AR több egy jópofa techdemónál, egy ötletes, de valójában semmire nem használható szórakozásnál.

Ha követtétek az új iPhone-ok bemutatóját, akkor pár perc erejéig valószínűleg láttátok is már működés közben az appot. Lényegében egy profi elemzőprogramról van szó kosarasoknak. A telefon a pálya szélén hagyva, a kosárpalánkra irányítva teszi a dolgát a kiterjesztett valóság segítségével. Figyeli a játékosokat, a labdát és folyamatos elemzést készít gépi tanulás használatával. Itt a Keynote-os bemutató:

Tudja, hogy pontosan honnan sikerült betalálni, felírja a sikertelen próbálkozásokat és azok helyét, profilt készít a játékosokról, százalékosan kielemzi, hogy a pályának melyik területén gyengébb az illető, bizonyos edzéstipusoknál pedig még azt is logolja, hogy mekkora volt a dobó reakcióideje vagy a lábai által bezárt szög. Elég brutál.

Az egyik társalapító, David Lee saját bevallása szerint azért kezdett bele a projektbe, mert cikinek érezte a felesége és lányai előtt, hogy képtelen kosarad dobni, ha arról van szó. Ő ekkoriban az Apple-nél dolgozott fejlesztőként, hozzá társult még egy volt Facebookos és Google-ös kolléga és együtt összerakták az appot. Akit részletesebben érdekel a fejlesztés története, megnézheti Lee TEDx Talks előadását is.

A HomeCourtkit egyébként már egy ideje letölthető, viszont az AR-t elhozó „Shot Science“ most látott napvilágot.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!