imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Inkább ősszel jöhet az AirTag


Ming-Chi Kuo szerint a Tile-hoz hasonló tracker csak az év második felében érkezhet meg a vállalat kínálatába.

Hónapok óta nyitott kérdés az Apple ultra-szélessávú kis nyomkövető eszközének a kérdése. A talán AirTag vagy Apple Tag névre keresztelt kis trackerből több tízmillió darabot gyárthatnak le az év végéig. Legalábbis Kuo most erről számolt be.

Az AirTagről először a múlt év vége felé kezdtek el feröppenni pletykák. (Megjegyzem, az egész szerkesztőség marha lelkes volt tőle, én meg csak néztem kukán, hogy ez hogy illik a termékportfólióba.) Egy olyan Bluetooth-trackerről beszélünk, ami ugyanolyan ultra-szélessávú rádiófrekvencián működik, mint a legújabb iPhone 11-es széria és párosítható az ember iCloud felhasználójával. A Lokátor (Find My) alkalmazás segítségével így már bármilyen eszközünket felpakolhatjuk a térképre és offline is lekövethetjük.

Az elmúlt bő fél évben már egészen sok részletet ismerhettünk meg az eszközzel kapcsolatban, ilyen például az alakja, mely szinte biztos, hogy korong formájú lesz és tartalmazni fogja az iPhone 11-ben is használt U1 chipet.

Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, az az AR vonulata az egésznek. Mivel az U1-es chip ceniméterekben mérhető pontossággal tudja meghatározni egyes eszközök helyzetét (még mondjuk egy ingatlanon belül is), az AirTaggel ellátott tárgyakat egy-egy virtuális lufi jelölné a térben. Értsd: nem tudod hol a kulcsod, amin ott fityeg az AirTag, belövöd a telefonod kameráját, körbeforogsz vele a szobában és egyszer csak a sarokból előbújik mondjuk egy piros lufi, csak nem Az lóg a végén, hane a kulcsod. Na, ez már igencsak menő.

A héten már volt olyan találgatás, hogy az idei tavaszi Special Eventen be is jelenthetik a tracker érkezését, most inkább affelé hajlanak a források, hogy a WWDC-n jelenthetik be júniusban a technológiát és a szeptemberi Keynote alkalmával jöhet a bemutató is.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!