imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Interaktív online Apple Watch demó


Eddig csak képeken, és az Apple által kiadott videókon nézegethettük az idén év elején – legalábbis Amerikában – érkező Apple Watch-ot, a Pipes News csapata azonban most összedobott egy kis interaktív weboldalt, ahol virtuálisan megnyomogathatjuk az Apple első óráját.

A demóban alapesetben az óra kezdőképernyőjét láthatjuk, kicsit mozgathatjuk is a képen látható ikonokat, bár az animáció közel sem olyan szép, mint amit az Apple videójában láthatunk. Több ikon nem is bújik elő, azok az alkalmazások „vannak telepítve” a virtuális óránkra, amiket alapból látunk. Az Apple-féle bemutatóvideóban egyébként így néz ki az óra (felhívnám a figyelmet a 0:43-nál látható animációra, amikor az óra ikonja a számlapba vált át):

A kijelzőn található alkalmazásokat el is indíthatjuk, ha az egérrel az ikonokra kattintunk, bár nagy álleesést ne várjunk, mert a legtöbb alkalmazást mindössze egy kép szimbolizálja. Ez alól kivétel a zenelejátszó, de ebben is csak elindítani tudjuk a Coldplay A Sky Full of Stars című számét, hangerőt szabályozni vagy számot léptetni már nem lehet.

Az alkalmazásokon kívül megnézhetjük, hogyan fog működni a Glances. Ez egyfajta értesítési központ-szerű dolog lesz az Apple Watch-on, alkalmazások rakhatnak ki rá egy képernyőnyi információkat, amik között oldalra lapozva tudunk váltogatni. Itt a Pipes app Glance-nézetét (vajon mi lesz erre a hivatalos kifejezés?), egy Mashable cikket és az időjárást láthatjuk, de ezek a tartalmak is teljesen statikusak.

Pipes Apple Watch

Megnézhetjük azt is, milyen lesz az, amikor majd kapunk egy értesítést az Apple Watch-unkra. Ennek ugye kétféle nézete van, az egyiket Short Looknak hívják, amit akkor láthatunk, ha felemeljük a csuklónkat. Ez gyakorlatilag az alkalmazás nagy méretű ikonjából és nevéből, valamint egy rövid infóból áll. Ha nem engedjük le a karunkat, akkor „egy pillanat múlva” (ebben az esetben talán kicsit túl rövid pillanatról beszélünk) ez átvált a Long Look nézetbe, ami több információt tartalmaz és sokkal testre szabhatóbb. Ebben a nézetben az alkalmazás ikonja és neve a kijelző tetejére kerül, a pedig felhasználó görgethet a tartalomban, illetve egyből reagálhat is az értesítésre – persze majd a végleges verzióban, a demóban ez sem működik.

Ami egy fokkal jobban ki van dolgozva, az a Pipes app Apple Watch-ra, hiszen tulajdonképpen ezért készült az egész demó. A Pipes létezik iPhone-ra és iPadre is, az alkalmazás lényege, hogy zanzásítva olvashatjuk a híreket, az app egy intelligens algoritmus segítségével próbálja meg kiemelni a lényeget a hosszabb szövegekből. Szóval mintha direkt az Apple Watch-ra találták volna ki (vagy az Apple Watch-ot találták volna ki az alkalmazáshoz).

A demó működik iPhone-on is, itt kicsit talán életszerűbb az érintőkijelző használata miatt, nekem viszont iPhone 6-on valamiért egy icipici órát rak a kijelző közepére, amibe belenagyítani sem lehet. Vízszintesbe forgatva a telefont egy fokkal használhatóbb a dolog. Ja, majdnem elfelejtettem, fel is tölthetjük a saját ikonunkat az órára, így ha alkalmazást fejlesztenénk Apple Watch-ra, akkor megnézhetjük, hogyan nézne ki a kezdőképernyőn. Ha pedig az alsó színes pöttyös ikonra bökünk, akkor egy kis poénnal is találkozhatunk.

iMagazin Apple Watch

Ennyi volna a Pipes-féle online interaktív Apple Watch demó, amit a www.demoapplewatch.com címen tudtok megnézni. Szerintem az ötlet ötös, a kivitelezés kettes, főleg az animációk és a további interaktivitás hiányzik.

UPDATE: Szegény srácok valószínűleg nem számítottak ekkora érdeklődésre, mert az oldal folyamatosan haldoklik. Ha éppen nem jön be, próbálkozz később.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!