imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

The Interview az iTunes Store-ban is – Amerikában


Ugyan beletelt pár napba, de végül az amerikai illetve kanadai iTunes Store-okban is feltűnt Seth Rogen – állítólag ő játssza majd egyébként Steve Wozniakot a Jobs-filmben ha valaha elkészül – új filmje, mely az Interview címet viseli. A film körül több botrány is kitört az elmúlt hónapban.

Bár kétlem, hogy az utóbbi hetek eseményei után van még valaki, aki nem találkozott korábban a filmmel, de ha lenne ilyen, íme a sztori dióhéjban: az akcióvígjátékban Dave Skylark (James Franco) és Aaron Rapoport (Seth Rogen) egy tévéshowt vezetnek, melynek címe „Skylark Tonight”. Amikor felfedezik, hogy Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora nagy rajongója a műsornak, interjút szerveznek vele. Aztán ahogy közeledik a nagy nap, a CIA megkörnyékezi a két kvázi-újságírót, hogy öljék meg Kim Dzsongunt, hiszen feltűnés nélkül a közelébe tudnak férkőzni.

Az Interview miatt hekkelték meg nemrég feltehetően Észak-Koreából a Sony szervereit, ahonnan rengeteg belsős információt, levelezéseket, készülőfélben lévő filmeket loptak el. Hogy a támadás miatt-e, vagy sem, először lefújták világszerte a film premierjét, majd végül mégis elkezdték játszani pár moziban, valamint online is elérhetővé vált szerdán a Google Play valamint a YouTube online filmáruházaiban, Xbox-on, illetve a Sony saját webáruházában.

The Interview az iTunes Store-ban.
The Interview az iTunes Store-ban.

Érdekes módon valamiért az iTunes Store-ba nem került be azonnal a film. Ezzel kapcsolatban megint csak különböző pletykák láttak napvilágot, egyesek szerint maga Obama elnök kereste meg az Apple-t, hogy kerüljön be a legnagyobb amerikai online filmáruházba a Sony legújabb filmje. Más források szerint az Apple-nek egyszerűen túl későn szóltak illetve túl rövid határidőt adott a Sony, ezért volt a pár napos csúszás. Az Apple egyébként egy zseniálisan tömör és lényegre törő közleményt juttatott el a hírrel kapcsolatban a Re/code-hoz:

Örömmel jelentjük, hogy mostantól az »Interview« kikölcsönözhető illetve megvásárolható az iTunes Store-ból.

Nos, ebből sok minden nem derül ki. Mindenesetre ha valakinek van amerikai iTunes-fiókja, akkor 15 dollárért vásárolhatja meg, illetve 6 dollárért kölcsönözheti ki a filmet, akár HD-minőségben is, értelem szerűen angol nyelven. A magyar megjelenésről, vagy hogy tervezi-e egyáltalán ezt az Apple, egyelőre nincsenek hírek.

A film körüli botrányok egyébként valószínűleg jót tettek az eladásoknak: az általam olvasott elég lehúzó kritikák ellenére az Interview lett a Sony eddigi legsikeresebb online filmes rajtja, múlt hét szerda óta összesen 15 millió dollár folyt be az online eladásokból. Eddig kétmilliószor vásárolták meg vagy kölcsönözték ki a filmet, értelem szerűen főleg a Google Play és a YouTube-áruházakból. Az iTunes-ban való megjelenéssel ezek a számok várhatóan tovább emelkednek.

Én amúgy nem láttam a filmet, és hogy őszinte legyek, nem is tervezem a megtekintését.

Forrás: Re/code. Borítókép: Business Insider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!