imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 10: rengeteg újdonság az iMessage-ben


A hétfői WWDC keynote-on az iOS 10 számtalan újdonsága közül tízet emeltek ki, és ezekről beszéltek részletesebben. A legtöbb szó az új Üzenetek alkalmazásról esett, mivel az iMessage jelentősen átalakult, és teljesen új funkciókat kapott. Nézzük most ezeket!

Az Apple valószínűleg nem tévedett sokat, amikor azt állította, hogy az Üzenetek a leggyakrabban használt iOS-alkalmazás. Az iOS 10-ben rengeteg újdonsággal fűszerezhetjük az iMessage-eket, animációkkal, lufikkal, konfettivel, lézershow-val, láthatatlan tintával, szívdobogással, bezuhanó üzenetekkel, kézírással, matricákkal, effektezett képekkel. Az egyszerű szöveget néhány koppintással teleszórhatjuk emojikkal – bár Craig Federighi szerint azért nem ezek a legfontosabb újdonságok.

Ha mindez nem lenne elég, ősztől külön alkalmazásokat tölthetünk majd le az App Store-ból, amik csak arra hivatottak, hogy tovább bővítsék a lehetőségeket az iMessage-ben: különböző matricákat küldhetünk velük, illetve várhatóan egy szempillantás alatt elterjednek a GIF-eket küldő kiegészítők is. Bár először annyira nem rajongtunk érte, be kell vallanunk, hogy egészen megszerettük az új iMessage-funkciókat az iOS 10 próbálgatása közben. Egy rövid videót is készítettünk ezekről:

Fontos! A béta rendszereket ne rakjátok fel azokra a iPhone-okra, Macekre amiket nap mint nap használtok, mert ezek a fejlesztőknek szánt tesztverziók. Ezek a béta rendszerek még telis-teli vannak hibákkal, amiket a megjelenésig természetesen javítanak majd, de addig nem alkalmasak mindennapi használatra. Mi is olyan telefonon teszteljük ezeket a rendszereket, amiket csak erre használunk, tényleg nem javasoljuk senkinek, a béta rendszerek telepítését.

Bónusz: tegnap az Apple által be nem mutatott funkciókról készítettünk videót, ha pedig szeretnéd letölteni az iOS 10 alapértelmezett hátterét, itt teheted meg.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!