imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: Ez már majdnem a Dark mode


Meghallgattattak a felhasználók kérései, hiszen az iOS 11 sok általuk óhajtott újdonságot hozott, azonban a Dark mode még mindig nincs köztük. De azért kapott a rendszer egy olyan újítást, mely részben megoldást jelent erre a problémára.

Az új rendszer megjelenése előtt bűvös kérdésként keringett az iPhone felhasználók körében, hogy vajon mikor lesz végre lehetőségünk Dark mode-ot vagy más néven Mozi üzemmódot használni a telefonunkon. Fantázia nevét, mely nem összekeverendő az Apple Watch Theather funkciójával, az után kapta, hogy a moziban telefont pötyörészve kevésbé haragítjuk magunkra a többieket. Hiszen fekete felhasználói felülettel kevésbé bántó a telefon fénye. 

A Dark mode tulajdonképpen nem lenne más, mint a fehér felületek átfordítása feketébe és fordítva. Tehát, például megnyitva a Safarit nem fehér alapon fekete betűket látnánk, hanem fekete alapon fehér betűket és a menünk is sötét felületet kapna. Erre jelenleg nincs specifikus megoldás az iOS-ben. Ugyanakkor a Kisegítőlehetőségek Kijelzőbeállítások pontjában már rég óta elérhető a Színinvertálás, ami úgy, ahogy van ellenkezőjére fordítja a színeket.

Probléma megoldva, gondolhatnánk. Igenám, de a feketén és fehéren kívül a funkció minden más színt is invertál. Az alkalmazások ikonjai, a fotók színei és a Kamera képe is negatívba fordul. Így erre a célra nem egészen megfelelő.

Azonban, az iOS 11 megjelenésével elérhetővé vált egy másik lehetőség is, mely ezeknek az elemeknek meghagyja az eredeti színeit, és csak az azokat körülölelő felületek színeit változtatja meg. Az Intelligens invertálást a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Kijelzőbeállítások > Színinvertálás menüpontokon keresztül érhetjük el.

Sajnos, azonban ez a megoldás sem is nyújt száz százalékos megoldást. Míg a funkció az iMessage-ben érkező fotókat és videókat meghagyja eredeti színeiben, a fotóink is invertálás nélkül láthatjuk és az ikonok is felismerhetőek maradnak, addig a böngészőben megjelenő képeket vagy a YouTube videókat továbbra is átfordítja.

Elszántabb felhasználók számára azért kompromisszumos megoldást jelenthet, de talán érdemesebb tovább nyaggatni az Apple-t egy szép fekete eredeti menüért.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!