imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: Gépelés a Sirihez


Néma gyereknek anyja se érti szavát… Ellenben az iOS 11-ben Sirivel már nem csak szóban kommunikálhatsz. Az Apple MI asszisztense mostantól írásban is megérti az utasításokat, mutatjuk hogyan csináld!

Itthon sajnos elég keveset használjuk Siri-t, hiszen nem beszéli a nyelvünk. Pedig az iOS 11-ben az Apple érezhetően egy ráncfelvarrott MI asszisztenssel debütált. Valószínűleg ők is belátták, hogy napjainkban az utcán magad elé motyogni még mindig ijesztő. Nem is beszélve a rengeteg akcentusról, amit a világ összes tanulása sem tudna Siri fejébe verni, illetve azokról, akiknek nehézséget okoz a beszéd. Szerencsére néhány lépés a Beállításokban, és már aktiváltad is a Gépelés a Sirihez (Type to Siri) funkciót.

Sirit ebben a formában úgy kell elképzelni, mint egy Google keresést, csak épp a saját telefonodban. Bevallom én is keveset Siriztem eddig, ám két hét aktív használat után rájöttem, hogy egyes beállításokat, mint például a Wi-Fi vagy a Bluetooth kikapcsolását innen tudom a leggyorsabban megtenni. A Beállításokban görgessünk le az Általános fülig, majd Kisegítő lehetőségek > Siri > Gépelés a Sirihez (csak akkor érhető el, ha Siri már be van kapcsolva).

A csúszka aktiválása után a Home gombos megnyitásnál megszűnik a hangalapú keresés, csak írni tudunk majd. Akad kiskapu erre, ha valakit ez zavarna: diktálhatunk billentyűzeten, vagy aktiválhatjuk a “Hey, Siri”-t és hívószóra ismét használhatunk hangalapú bevitelt.

Nem csak az Apple MI asszisztense érhető el iOS-en, májusban a Google asszisztens, míg nemrégiben a Microsoft Cortana is megjelent iPhone-ra. Utóbbit részletesebben is összehasonlítottuk a hazai játékossal.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!