imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: GIF készítése élő fotókból


Sok módja van annak, hogy GIF-eket készítsünk iPhone-on. Az App Store roskadásig van az erre való alkalmazásokkal, de nem minden esetben van szükség külső alkalmazásra. Az iOS 11 egy új megoldása ebben segít.A Live Photos használata kézenfekvő funkció iPhone-on és iPaden, mégis kevesen használják vagy nem is tudnak róla, hogy létezik. A működése nagyon egyszerű: a kép elsütését megelőző 3 másodpercben is rögzít a telefon, így lesz az eredetileg állóképből utólag mozgó. Korábbi cikkünkben arra adtunk tippet, hogy lehet ezzel a funkcióval utólag kiválasztani a legjobb pillanatot, de van egy másik hasznos lehetőség is, amivel már GIF-eket is készíthetünk.
Az iOS 11 egyik újítása a Live Photos effekt. Három darabot is találunk belőle: Loop, Oda-vissza és Hosszú expozíció. Ha GIF-et szeretnénk készíteni, akkor az első kettő lesz erre alkalmas. A Loop effekt segítségével egy végtelenített ismétlést csinálhatunk, akár csak a klasszikus GIF-ek, az Oda-vissza pedig boomerang-szerű képeket készít. A módosításokat utólag akár meg is változtathatjuk, illetve akármikor hozzáadhatunk új effekteket az élő fotókhoz.

Az effektek használatával egy animált szekvenciát tudunk létrehozni, amit megoszthatunk iMessagen vagy más üzenetküldő szolgáltatásban. Ha egy valós .gif kiterjesztésű fájlt szeretnénk eredményül, akkor a legegyszerűbb megoldás elküldeni magunknak e-mailben és onnan letölteni.

Ha szeretsz fotózni az iPhone-odon, akkor a Halide nevű alkalmazást neked találták ki. Kezdő fotósoknak és profiknak egyaránt ajánljuk, amit mi is kipróbáltunk korábban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!