imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: iCloud tárhely megosztása családtagokkal


Az iCloud felhőszolgáltatás legkisebb csomagja már 349 forintért a miénk lehet, nagyobb csomagok esetén pedig lehetőségünk van a tárhely megosztására más felhasználókkal. Lássuk, hogyan működik!

Az iOS 11 családi megosztás funkciója kíváló opció lehet azok számára, akik jelentősebb iCloud csomagra fizettek elő és szeretnék megosztani a nem kihasznált tárhelyet. Ha van egy barátod vagy családtagod, aki még mindig csak az alap 5 GB-tal szűkölködik, akkor ez egy kényelmes és gyors megoldás a számotokra. A megosztás csak 200 GB-os vagy annál nagyobb csomag esetén működik.

Családtag hozzáadása az iCloud megosztáshoz

  1. Nyisd meg a Beállításokat azon a készüléken, melyen a csomag tulajdonosa van bejelentkezve
  2. Koppints felül az Apple ID-ra
  3. Majd a Családi megosztás beállítása… menüpontra
  4. Keresd az iCloud-tárhely opciót
  5. Ha még nem rendelkezel 200 GB (899 forint) vagy annál nagyobb tárhellyel, akkor nyomj a Folytatásra, majd válaszd ki a megfelelő csomagméretet. Ha van már csomagod akkor add hozzá a megosztáshoz azokat a személyeket, akikkel osztoznál a tárhelyen.
  6. Lejebb koppints az iCloud Tárhely menüpontra és oszd meg velük.

Meghívás elfogadása

A meghívottak iMessage értesítést kapnak a megosztásról. Ha veled osztotta meg valaki a tárhelyét Családi megosztással, így tudod aktiválni:

  1. Nyisd meg az Üzenetek alkalmazást
  2. Keresd ki a csoportbeszélgetést és koppints az iCloud invitálásra
  3. Nyomj az Elfogadás gombra

A Családi megosztáson keresztül több mindenre is lehetőség van, például a gyerekek telefonján beállíthatjuk a Hely megosztást, de vásárolhatunk Apple Music családi csomagot is, vagy egy bankszámlához köthetjük az iTunes és az App Store vásárlásokat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!