imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: jelszavaid egy helyen, bejelentkezés pillanatok alatt


Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy többé nem kell észben tartanod a jelszavaidat, mert az iPhone-od az összeset egy helyen kezeli? Sőt, többé egyáltalán nem kell foglalkoznod a jelszavakkal, mert a készüléked magának generálja őket, és automatikusan kitölt minden űrlapot helyetted.

Ehhez 3 dologra lesz szükséged: az iPhone-odra vagy az iPadedre, az iOS 11-re és 3 percre szabadidőre a szükséges lépések elvégzéséhez. Macen évek óta élvezzük az iCloud Keychain minden előnyét, mely segítségével a jelszavakat, személyes adatainkat, bankkártya adatokat egy helyen tárolhatjuk és a Safari automatikus kitöltésén keresztül könnyen elérhetjük. Nos, ez a funkció megérkezett iPhone-ra is.

  • A Beállításokban koppints a nevedre, majd az iCloud menüpontra.
  • A listában engedélyezd a Safarit, majd kicsit lejjebb görgetve a Keychain/Kulcskarika menüponton belül az iCloud Kulcskarika opciót is.
  • Lépj vissza a Beállítások főoldalára és görgess le a Safari beállításokig.
  • Az Általános szekcióban az Automatikus kitöltésre kell böknöd. Itt adhatod meg, hogy a Safari a Kulcskarikán keresztül hozzáférhessen a Kontaktinfóhoz, ami a személyes adataidat tartalmazza (név, lakcím, e-mail, telefonszám).

Ha nem vagy benne biztos, hogy minden szükséges információt megadtál korábban magadról az automatikus űrlapkitöltésekhez, akkor:

  • Nyisd meg a Kontaktokat, koppints a nevedre és töltsd ki a hiányos rubrikákat.
  • Majd lépj vissza a Safari Automatikus kitöltés felületére és engedélyezd a Kontaktinfót.

A Nevek és jelszavak szekció a bejelentkezésekhez kell majd, ezt is, illetve a Hitelkártyákat is nyugodtan engedélyezd, így például zökkenőmentesen vásárolhatsz majd online az iPhone-odon. Ezzel meg is vagyunk.

Ahogy a képen is látszik jelen esetben szeretnék az iSTYLE webshopjára regisztrálni. Nincs más dolgom, mint belekattintani a Vezetéknév rubrikába, rányomni a Kontaktok autom. kitölt. opcióra, majd kiválasztani az előre beállított kontaktot. Bepipálom a hírlevél feliratkozást is, a belépési információk résznél pedig szintén csak rá kell böknöm a jelszó mezőre. A Safari generál nekem egy szuper biztonságos jelszót (mindig használjatok biztonságos jelszavakat), melyet az iCloud Keychain egyből meg is jegyez nekem. És már be is fejezhetem a regisztrációt.

A bejelentkezés ugyanilyen egyszerű és problémamentes, hiszen itt sincs más dolgom, mint az Automatikus kitöltés segítségével pillanatok alatt megadni az e-mailem és a jelszavam és máris böngészhetek kedvemre a webshopon. Innentől mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mit tesz a bevásárlókosárba. Egy apró kiegészítés: mivel az adatok az iCloudban tárolódnak, ezért ugyanilyen könnyedén a MacBookomon is elérhetem a jelszavaimat és a személyes adataimat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!