imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: a nem használt appok mostantól letörlik magukat


Kevés a hely az iPhone-odon? Ne kezdj alkalmazásokat törölgetni, mert a telefonod pontosan tudja, melyekre van a legkevésbé szükséged.

Az iOS 11-ben egy újdonságnak köszönhetően a rendszer automatikusan törli a kazetta végét, vagyis ha tárhelyben szűkölködsz, olyan appoktól válhatsz meg, melyektől a legkevésbé fáj.

Nem számít melyik iPhone-t, milyen színben és méretben vásárolsz: életed sorsdöntő pillanata úgyis a megfelelő tárhely kiválasztása lesz…

Mondtam volna néhány hónappal ezelőtt, amikor az a faramuci helyzet állt elő, hogy csak azért kényszerültem szeretett (és még mindig kiválóan működő) iPhone 5s-emtől megválni és iPhone 7-et vásárolni, mert annak idején az alap 16 GB-os modellt választottam. Azóta viszont az iOS 11 kínál erre egy tuti megoldást: a rendszer bizonyos időközönként letörli azokat az alkalmazásokat, amiket a legrégebb óta nem használsz.

A telefon tárhelye általában fotóktól, videóktól, zenéktől telik be. Alkalmazásokat törölgetni nem jó móka, mert hirtelen nem is tudod, hogy a cicás játéknak kell mennie vagy a kalória számlálónak, amiből több is van a telefonodon. Így ment végül az 5s-em és döntöttem az iPhone 7 alapmodell mellett a dupla tárhely miatt.

Ha belépünk a Beállításokba, majd az iTunes & App Store fülön lejjebb görgetünk, az utolsó menüpontban találunk egy Nem haszn. alk. kiürítése menüpontot. Ez időnként törli a legkevesebbet használt alkalmazásokat az iPhone-ról. Ugyanakkor megtartja a szükséges adatokat ahhoz, ha netán hiányát éreznénk, és újra letöltenénk az appot, akkor onnan folytathassuk a használatát, ahol abbahagytuk.

Ha nem jött be az iménti tipp és továbbra is tárhely problémával küzdesz, akkor jól gondold meg melyik iPhone lesz a következő kiszemelted. Az iSTYLE-nál több akciós modell közül is választhatsz, de akár választhatsz egy külső megoldást is. A Leef iBridge 3 segítségével kevés anyagi ráfordítással is orvosolhatod a problémát.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!