imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 11 tipp: válaszd ki a legjobb pillanatot!


Miért jó, ha mozgolódik egy fénykép az iPhone-odon? Ez a kérdés bennem is felmerült, mivel egészen eddig nem is igazán használtam a Live Photos funkciót. Egy pár perces tipp keretében mutatjuk, miért érdemes inkább sárgán tartani a Kamera appban fellelhető élő fotókat előidéző pontot.

Az élő fotók eddig számomra nem igazán érték el a “wow” faktort. Idejét sem tudom már, mikor használtam utoljára a Live Photos opciót. Ráadásul csak az iPhone-os ismerőseim körében tudnám mutogatni a GIF-ekre emlékeztető képeket, melyeket még a közösségi média világa sem karolt fel igazán. Azonban, ha biztosra szeretnénk menni a megfelelő pillanat megörökítését illetően, akkor erre a Live Photos kézenfekvő opció.

A sorozatképekkel ellentétben nem kell teleszemetelnünk a telefonunkat ezernyi fotóval, másrészt pedig elég csak egyszer elsütnünk az exponáló gombot. Ha mindig bekapcsolva hagyod a Live Photos-t, akkor utólag lehetőséged van kiválasztani a megfelelő képkockát. Ehhez csak annyit kell megtenned, hogy a Kamera alkalmazásban felül be kell kapcsolni a Live Photos opciót, majd az elkészült képet a Szerkesztés gombot megérintve tudjuk módosítani. Az idővonalon kiemelhetjük azt a kockát, amit előnézetként szeretnénk látni, tehát magát a kulcsképet.

Hasznos apróság, hogy a módosított kulcsképet egy fehér teli pötty jelzi, míg az eredetit egy valamivel halványabb, így mindig visszatárhetünk az eredetihez. Az élő fotó hosszából továbbra is lecsíphetünk a nyilak mozgatásával. Baloldalt felül a hangot kapcsolhatjuk ki, jobb oldalon pedig automatikus korrekciót kérhetünk, végül középre koppintva a Live Photosból ismét hagyományosat is készíthetünk.

A Live Photos használata ennyire egyszerű.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!