imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: az új gesztusvezérlés iPaden


Az iOS 12 fenekestül forgatja fel az iPadek kezelését. Mutatjuk hogyan fog működni!

Az iPhone X bemutatás után már lehetett érezni, hogy a Home gomb nélküli készülékeken tesztrepülésre küldött gesztusvezérlés hamarosan az iPadeket is eléri. Erre nem is kellett túl sokat várnunk. Az iPhone X novemberi megjelenése után valamivel több mint fél évvel már be is jelentette az Apple, hogy gyakorlatilag a teljes navigációs szisztémát implementálja iPadre.

Miért jó ez?

Aki régóta használ iPadet, az biztosan kiismerte már azokat a gesztusokat, amik iPhone-on nem elérhetőek. Míg az iPad mininek nagyon is jól állt az iPhone-féle navigáció, hiszen elérhető volt a Home gomb, addig a nagyobb iPadeken sosem volt komfortos a használata. A 12,9″-os iPad Prókon pedig pláne nem, így nem is volt kérdéses, hogy az iPhone X új gesztusait iPadre is meg kell csinálnia az Apple-nek.

Mi fog változni?

Minden. A régi gesztusok megmaradnak, továbbra is lehet majd használni a Home gombot, de sokkal kényelmesebb lesz hosszútávon az újak használata.

  • Visszaugrás a Főképernyőre: alulról húzd fel a képernyőt
  • A Vezérlőközpont megnyitása: a jobb felső sarokból húzd le a képernyőt
  • Értesítési központ megjelenítése: a bal felső sarokból húzd le a képernyőt
  • Dock megjelenítése: alulról lassan húzd fel a képernyőt és állítsd meg a mozdulatot
  • Multitask nézet: húzd fel alulról a kijelzőt és állítsd meg a mozdulatot a képernyő felénél
  • Utoljára megnyitott app előhozása a Főképernyőről: húzd fel alulról a kijelzőt és söpörj jobbra
  • Utoljára megnyitott használt előhozása egy másik alkalmazásból: húzd fel alulról a kijelzőt és söpörj balra

Ezeket így összefoglalva egy kicsit bonyolultnak tűnhetnek az új megoldások, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ahogy az iPhone X-nél is, úgy az iPadek esetén is pillanatok alatt hozzá fogunk szokni és teljesen elfelejtjük majd a Home gomb nyomogatását.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!