imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: csoportos értesítések testreszabása


Sokat vártunk rá, de végre megérkezett a funkció. Mi több, ízlésünk szerint személyre is szabhatjuk. Mutatjuk, hogyan!

Nem is olyan régen, még keserves hangvételű cikkben rimánkodtunk, hogy az Apple-nek valamit kezdenie kéne az értesítésekkel. Imáink meghallgatásra találtak, és pár hónappal később, amikor a WWDC alkalmával bemutatták a rendszert, ott szerepelt a funkciók között a „csoportos értesítések“ nevű tétel is.

Az alapértelmezett beállítás szerint a rendszer automatikusan végzi a csoportosítást, ráadásul meglehetősen okosan teszi mindezt. Például ha sok értesítés jön iMessage-en keresztül, akkor emberenként szeparáltan jelennek meg az üzenetek, viszont az egy adott embertől érkező üzenetek csoportosítva érkeznek, lényegesen átláthatóbbá téve a folyamot.

Viszont nem feltétlen mindenkinek, nem feltétlen minden alkalmazánál bejövős ez a módi. Szerencsére ebből nem lesz összeveszés a rendszerrel, hiszen apponként beállíthatjuk a nekünk tetsző eljárást. A következőket kell tennünk:

  • Üssük fel a Beállításokat
  • Haladjunk tovább az Értesítések menüpontba
  • Keressük meg azt az alkalmazást, aminek értesítési viselkedésén változtatni szeretnénk és kattintsunk is rá
  • Görgessünk kicsit lejjebb, és keressük meg az Értesítések csoportosítása menüpontot

Itt máris megadhatjuk, hogy mit szeretnénk. Az automatikus opción kívül választhatunk még a csoportosítás teljes kikapcsolása, és az alkalmazásból érkező értesítések feltétlen csoportosítása mellett is. Ez utóbbi annyit tesz, hogy minden értesítés csoportosítva lesz az adott apptól, hiába érkeznek mondjuk külön személyektől.

(via MacRumors)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!