imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: Csoportos FaceTime beszélgetés létrehozása


Az Apple a WWDC-n mutatta be az iOS 12 újdonságait. A szoftveres stabilitás és teljesítménynövelés mellett néhány hasznos új funkció is érkezett. Ezek egyike a csoportos FaceTime hívás lehetőség. 

A FaceTime most már alapfelszereltségnek számít minden iPhone-on, iPaden és MacBookon. Aki eddig nem ismerte vagy sosem használta a szolgáltatást, annak röviden annyit érdemes tudnia róla, hogy az Apple eszközeinek saját hang- és videohívásra kitalált alkalmazása. Egyszerű, gyors és megbízható. Ezen kívül semmi extrát nem tudott, eddig a pontig.

Mostantól viszont akár csoportos videohívásokat is kezdeményezhetünk majd maximum 32 fős limitációval. Így akár giga-meetinget is tarthatunk a kibertérben, sőt egy iPhone X segítségével koalaként (vagy bármilyen Animoji karakterként) is részt vehetünk majd a csevejben. Nem hiánypótló, de van rá lehetőség, mindenki eldöntheti, hogy milyen karakterként kíván megjelenni.

A tervezők rendkívül egyszerűre szabták az új FaceTime felületét, csoportos hívásokat ugyanúgy készíthetünk, ahogy az iMessage-ben is:

  1. Egy koppintás a jobb felső sarokban található “+” ikonra
  2. Még egyet a címzettek mezejébe
  3. Hozzáadod az ismerőseid és készen vagy

Ennél egyel egyszerűbb megoldás, ha már egy létező csoportos chat ablakból kezdeményezzük a hívást az Üzenetek alkalmazáson keresztül. Ha már része vagyunk egy ilyen csoportnak, akkor az új FaceTime-ban azt is láthatjuk, hogy van-e éppen aktív hívásunk, amelyhez bármikor csatlakozhatunk és ki is léphetünk. A csoportos FaceTime hívást a szerkesztőségben biztos, hogy nagyon sokat fogjuk használni.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!