imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

iOS 12: csoportos FaceTime hívás kezdeményezése


Az iOS 12 végre elhozta a sokak által hiányolt csoportos FaceTime hívások lehetőségét. Rögtön akár 32 résztvevőig!

A FaceTime szuper natív alternatívája lehet a Skype-hoz hasonló, külső féltől származó szörnyetegeknek azon szerencséseknél, akik környezetében sok az Apple felhasználó. Az iOS 12 elég sok újdonságot hozott az alkalmazásba. Ezek egy része persze csak olyan könnyed “újítások”, mint az Animojik és Memojik maszkként való használata (megvallom férfiasan, akármennyire is herótom van az előbb felsorolt funkcióktól, rövid ideig ez egész szórakoztató volt).

A másik része viszont ténylegesen hasznos, funkcionális fejlesztés. Ilyen például mai témánk is, a csoportos beszélgetés. A név meglehetősen árulkodó: maximum 32 emberrel folytathatunk akár hang-, akár videóhívást a FaceTime-on keresztül. Őszintén szólva, amíg nem próbáltam, kicsit aggódtam, hogy mennire lesz átlátható a felület több résztvevő esetében, de szépen megcsinálta az Apple.

Csoportos hívást kezdeményezni kétféleképpen is lehetséges.

  • A legkézenfekvőbb, ha megnyitjuk a FaceTime alkalmazást.
  • Rányomunk a Plusz jelre (+) a jobb felső sarokban.
  • Szép sorjában hozzáadjuk azokat a kontaktokat, akikkel csoportos beszélgetést szeretnénk indítani.
  • Végül a nagy zöld gombok közül kiválasztjuk vagy a hang vagy a videóhívás lehetőségét.

Alternatív módszer, ha már van egy csoportos iMessage beszélgetésünk a potenciális résztvevőkkel:

  • Nyisd meg a beszélgetést.
  • Fent nyomj rá a résztvevőket ábrázoló körökre. A lehetőségek közül válaszd ki, hogy hang- vagy videóhívást szeretnél kezdeményezni.
  • Ezután az app elküldi a csatlakozási lehetőséget minden résztvevőnek, amire csak rá kell nyomnia az érintetteknek és már mehet is a dolog.

(via CNET)

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!