imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: értesítések kezelése zárolt képernyőről


Az iOS 12-nek villámgyorsan megszabadulhatunk az alkalmazások idegesítő értesítéseitől, hogy mindig csak a lényegre tudjunk fókuszálni. Mutatjuk, hogyan!

Alig pár héttel az iOS 12 bemutatása előtt fakadtunk ki, hogy az iOS akkori értesítési rendszere meglehetősen elavult és idegesítő volt a konkurenciához és az általános emberi jóérzéshez mérten is. Az Apple szerencsére meghallgatta kívánságainkat és az iOS 12 bemutatásakor nemcsak a csoportokba rendszerezést hozta el, hanem az idegesítő értesítésektől is megszabadulhatunk egy mozdulattal.

A pre-iOS 12 előtti időszakot ugyebár a következő 10 lépéses metódus jellemezte: 1.) élted boldogan az életed, 2.) bejött egy idegesítő értesítés valamelyik apptól 3.) elengedted 4.) jött még egy csomó idegesítő értesítés ugyanattól az apptól 5.) felcseszted magad 6.) elhatározod, hogy kikapcsolod 7.) felnyitod a telefont és elkezdesz válaszolgatni az üzenetekre 8.) elfelejted letiltani az appot 9.) kapod az újabb idegesítő értesítéseket 10.) vissza az 5-ös ponthoz.

Ebből az ördögi körből egy kiút volt, ha már annyira felidegesítetted magad, hogy az értesítésekre fittyet hányva rendíthetetlenül befurakodtál a beállítások megfelelő menüpontjába és könyörtelen elhatározottsággal kilőtted azt a nyomorult appot, ami a hülyeségeivel tönkretett lelki nyugalmad immár sokadszorra.

Ehhez képest mutatom, milyen egyszerű lesz a művelet post-iOS 12:

  • Bejön az idegesítő értesítés a zároltképernyőre
  • Azzal a lendülettel már húzod is balra az értesítést
  • Rányomsz a Kezelés gombra
  • Eldöntöd, hogy A) teljesen ki akarod kapcsolni; B) csak csendesített megjelenítésre vágysz, azaz nem szeretnéd, hogy pittyegjen-kerregjen-villódzon, viszont az Értesítési központban megjelenhet.

A felszabadult időben pedig foglalkozhatsz megtépázott idegrendszered restaurációjával. Csodálatos!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!