imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: Face ID azonosítás újrapróbálása


Az iOS 12 az új funkciók mellett, meglévők finomhangolását is magával hozta. Ezek egyike a Face ID használatát teszi olajozottabbá. Mutatjuk, hogyan próbálhatod újra az arcfelismerést, ha az elsőre kudarcot vallott.

Noha mind a Face ID, mind a Touch ID meglehetősen pontos és kifinomult biometrikus azonosítást tesznek lehetővé, amely az esetek többségében gyorsan és pontosan működik, néha előfordul, hogy valami miatt meghiúsul az azonosítási kísérlet. Míg az ujjlenyomat-leolvasás esetében ilyenkor elég csak újra hozzáérni a szenzorhoz, addig a Face ID esetében úgy kell kukucskázni a telefonnal, mint egy két hónapos kisbabával.

Szerencsére az Apple az iOS 12-ben finomhangolt egyet a rendszer működésén, és lehetővé tette, hogy ne kelljen szerencsétlenkednünk akkor, ha az azonosítás valami miatt elsőre kudarcba fulladt volna. A dolog pofonegyszerű lesz:

  • Sikertelen felismerés után felugrik a jelkód ablak
  • Opcionális ilyenkor értelemszerűen beírható a jelkód
  • De egyszerűbb, ha egy felfelé suhintással kéred az újrapróbálkozást

Az iOS 11-ben ugyebár a sikertelen felismerés után csak egy „Enter Passcode“ utasítás volt olvasható a zárolt képernyőn. Az iOS 12-ben már „Swipe up for Face ID or Enter Passcode“ felirat olvasható. Apróságnak tűnhet, de pont az ilyen finomságoktól lesz jobb vagy rosszabb egy rendszer használata.

Forrás: 9to5Mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!