imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: Hangjegyzetek minőségének állítása


Az iOS 12-vel a Hangjegyzetek alkalmazás nem csak új külsőt, hanem új beállítási lehetőségeket is kapott. Mostantól például szabályozhatjuk, milyen minőségben kerüljenek rögzítésre a felvételek.

Amikor az Apple a WWDC-n arról beszélt, hogy a jövőben szép lassan közelebb érnek majd egymáshoz az iOS-es és macOS-es alkalmazások, egyúttal azt is bejelentette, hogy bizonyos rendszeralkalmazásoknál már idén megvalósul a koncepció. Az egyik példakánt felhozott app a Hangjegyzetek volt, amely külsőben és funkcionalitásban ugyanúgy fog viselkedni iOS 12-n, mint macOS Mojavén.

Az alkalmazás azonban nemcsak dizájnban újult meg, de új beállítási lehetőségeket is kapott. Ezek egyike, hogy mostantól beállítható, milyen hangminőségben kívánjuk eltárolni a hangjegyzeteket. Értelemszerűen nem mindenkinek van erre szüksége, de aki esetleg a beépített mikrofonnál egy fokkal profibb kiegészítőkkel rögzít hangot (például podcasthoz, videókhoz, intejúkhoz stb.), annak nagyon jól jöhet.

  • Csak fel kell üssük a Beállításokat és megnyitni a Hangjegyzetek menüpontot
  • Itt kiválasztani az Audio Compression Quality opciót
  • Majd eldönteni, hogy AAC vagy tömörítetlen formátumot szeretnénk

Az AAC az Apple által használt veszteséges tömörítési eljárás – ebben sztrímel az Apple Music is. A tömörítetlen fájlformátum nincs megnevezve a beállítási, de nyakamat tenném rá, hogy ALAC-ról van szó, amely szintén az Apple által kifejlesztett veszteségmentes digitalizáló eljárás, teljes nevén Apple Lossless Audio Codec.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!