imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: iCloud-fotómegosztás ideiglenes linkkel


Az iOS 12 és a macOS Mojave lehetővé teszi, hogy olyanokkal is megosszunk iCloud fotóalbumokat, akik nem használják a szolgáltatást. Hamarosan ugyanezt, akár ideiglenes linkek segítségével is megtehetjük majd. Lássuk, hogyan működik!

Az Apple örök rákfenéje a zárt szemléletmód. Aki az ökoszisztémában él annak tökéletes ez az állapot, viszont amint valaki kiesik ebből, egyből nem is olyan kézenfekvő iPhone-t vagy Macet használni. Ha például egy fotóalbumot szeretnénk megosztani valakivel az iCloudból, akkor azt nem tudjuk egyből megtenni, ha a címzett nem használja a szolgáltatást.

Az iOS 12-ben és a macOS Mojavében viszont csavart ezen egyet az Apple, mostantól tisztességes felhőszolgáltatás módjára generálhatunk egy linket, amivel a nem iPhone-os, maces ismerősöknek is továbbíthatóak direkt módon a fényképek. A jövőben arra is lesz lehetőségünk, hogy ideiglenes linket készítsünk, ami 30 napig érvényes, de természetesen lehetőség van előbb is megsemmisíteni azt.

Ha már próbálgatod az iOS 12 első bétájá és még nem használod az iCloud Fotók szolgáltatást, akkor a következő helyen tudod bekapcsolni:

 1. Lépj be a Beállításokba
 2. Koppints felül a fiókodra
 3. Keresd az iCloud menüpontot
 4. Majd a Fotók almenüt
 5. Az iCloud Fotók mellett aktiváld a kapcsolót

Az albumokat így oszthatod meg link segítségével:

 1. Nyisd meg a Fotók alkalmazást
 2. Koppints az Albumok tabra
 3. Majd az Emberek gombra
 4. Végül kapcsold be a website fület
 5. Koppints a Link megosztása opcióra
 6. Válaszd ki, hogy milyen módon szeretnéd megosztani az albumod

Macen ugyanezt a Fotók alkalmazás Megosztott albumok fülén tehetjük meg. Felül koppints az Emberek ikonra, majd keresd ismét a website lehetőséget.

Az ideiglenes megosztást a következőképpen teheted meg:

 1. Nyisd meg a Fotók alkalmazást
 2. A Fotók fülön koppints a Kiválasztás opcióra és pipáld be a megosztani kívánt elemeket
 3. Nyomj a megosztás gombra
 4. Válaszd a Link másolása lehetőséget
 5. Illeszd be valahova és készen is vagy

A teljes életérzéshez pedig nincs is jobb kiegészítő, mint egy AirPods. Most a 24 hónapos 0% THM akció keretében havi 2 495 forintért szerezhetsz be egyet magadnak.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!