imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

iOS 12: időjárás widget a Zárolási képernyőn


Egy eddig ismeretlen funkció lehetővé teszi az iOS 12-ben, hogy időjárás widgetet rakjunk a Zárolási képernyőre. Nézzük, hogyan tudjuk ezt bekapcsolni. 

Az Apple annyira ágált a widgetek ellen, hogy végül mégis csak belekerültek a rendszerbe korábban, az iOS 12-ben pedig akár már a Zárolási képernyőre is kirakhatjuk az Időjárás alkalmazás előrejelzéseit. Azonban nem hagyományos widgetről van szó, a Bedtime funkció részeként érhető el ez a funkció.

A Bedtime egy továbbcsavart változata a Ne zavarjanak módnak és pontosan arra való, amit a neve is mutat: éjszakai módba rakhatjuk a telefont. Ilyenkor többnyire nem nyomogatja az ember az iPhone-ját és nem is szereti, ha idő előtt pittyegni kezd. Ha aktiváljuk ezt a módot, akkor lehetőségünk van az Időjárás mutatására a Zárolási képernyőn.

Így tudod aktiválni:

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Koppints az Adatvédelem fülre
  3. Majd a Időjárás alkalmazásra
  4. Engedélyezd, hogy az alkalmazás hozzáférjen a pozíciódhoz

Ha ezt megtetted, utána az aktuális időjárás fog várni a Zárolási képernyődőn ébredés után.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!