imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: jelszavak küldése AirDropon keresztül, biztonságosan


Az iOS 12 számtalan hasznos újdonságot tartogat majd magában. Ezek egyike a fejlettebb jelszókezelési lehetőségek. Egy apró funkciónak köszönhetően például még a legbonyolultabb jelszavainkat is villámgyorsan átküldhetjük másoknak, mindezt tökéletesen biztonságosan. Mutatjuk, hogyan!

Hétfőn az Apple lerántotta a leplet legújabb rendszereiről, köztük az iOS 12-ről is. A legfőbb újításokról azon nyomban be is számoltunk, illetve másnap pár sorban megemlékeztünk azokról a képességekről is, amelyekről nem esett szó a színpadon. Természetesen a következő hetek slágerei érthető módon az iOS 12 és a macOS Mojave lesznek, ezúttal előbbi rendszer egy király funkciójáról mesélünk.

A jelszavakhoz a legtöbb felhasználónak elég ambivalens viszonyulása szokott lenni. Azt azért már mindenki érzi így 2018-ban, hogy fontos a megfelelő biztonság, és mélyen belül mindenki tudja, hogy bonyolult jelszavakat kéne használni. Ugyanakkor a kényelem és a megszokás nagy úr, így jellemzően maradnak a nyuszika123456 típusú kódok, persze a banktól kezdve az e-mail fiókokig ugyanaz, rosszabb esetben plain textben kirakva az asztalra, csak hogy ne felejtsük el.

Mondanom sem kell, ez nem a legszerencsésebb megoldás. Szerencsére egyre jobban kezdenek terjedni a jelszókezelő alkalmazások, a vállalatok pedig kényelmi funkciókkal igyekeznek meggyőzni a népet, hogy fájdalommentesen is élhetnek biztonságos online életet. Természetesen az Apple is ezen vállalatok csoportját erősíti.

Jellemző probléma a bonyolult jelszavakkal, hogy nehéz őket megosztani másokkal. Az iOS 12 egy egyszerű, de nagyszerű megoldást kínál. A jelszavakat az iOS 12-től kezdve akár már AirDropon keresztül is megoszthatjuk majd az arra érdemesekkel. Ehhez nem kell mást tenni, mint

  • ellátogatni a Beállítások/Fiókok és jelszavak menüpontjába
  • tovább haladni az Alkalmazások és webhelyjelszavak menübe
  • igazolni személyazonosságunk
  • kiválasztani a kívánt bejegyzést
  • rányomni a jelszómezőre, majd az újdonsült megosztás gombra
  • a többi már a szokott AirDropos módon működik

Az új funkció csak az iOS 12-t vagy macOS Mojave-t futtató készülékek között működik majd, szóval már csak ezért is érdemes lehet frissíteni.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!