imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12 koncepció: ha már OLED, legyen sötét


Már csak kevesebb mint egy hét választ el minket az idei WWDC-től, ahol leleplezésre kerülnek az Apple legfrissebb szoftveres újításai. Ez azonban nem tartotta vissza a koncepciókban utazó dizájnereket attól, hogy még az utolsó pillanatokban is álmodozzanak.

Az értesítések mostanában különösen nagy hangsúlyt kaptak a különböző iOS 12 koncepciókban. Érthető, ez lehetne az egyik leglátványosabb, a felhasználói élményben legnagyobb változást hozó fejlesztés. Arra sajnos semmi garancia, hogy az Apple valóban foglalkozni is fog a kérdéssel, ettől még a gondolattal el lehet játszani.

Legutóbb egy, a csoportos értesítések előnyeit kidomborító elképzelést láthattunk, most egy kicsit máshonnan közelítjük meg ugyanezt a témát. Épp ma reggel írtuk meg, hogy bizonyos források szerint jövőre már csak és kizárólag OLED kijelzővel szerelt iPhone modelleket fog kiadni az Apple. Ez persze sok téren jelent majd változást, ami viszont most számunkra fontos, az a technológia által biztosított hatalmas kontrasztarány, és mély fekete színek.

Ennek technikai okait korábban már alaposabban körbejártuk, röviden a lényeg, hogy az OLED kijelző fekete pixelei azért olyan tökéletes feketék, mert tényleg egyáltalán nem világítanak, „ki vannak kapcsolva“. Ennek másik hozadéka, hogy a fekete alapon megjelenő információk nagyon kevés energiát emésztenek, mivel konkrétan csak annyi pixelt kell kirajzolni, mint amennyi látszik. Ez pedig lehetővé teszi, hogy például a zárolt kijelzőn állandó, informatív elemek kapjanak helyet.

Erre a lehetőségre repült rá a iHelp BR csapata, és egy olyan értesítési rendszert álmodott a zárolt kijelzőre, ami folyamatosan tájékoztatja gazdáját például a nem fogadott hívások számáról, a beérkezett üzenetek mennyiségéről, az időjárásról vagy az épp aktuális részvényárfolyamról. A koncepció lényege, hogy hasonlóan az Apple Watch számlapjához, a felhasználó saját igényei szerint válogathatná ki és helyezhetné el a lock screenen ezeket a kiegészítő információkat. Az ikonokra történő erősebb, 3D Touch nyomással megnézhetnénk az értesítések tartalmát is.

A képek tanulsága alapjána készítők kicsit eljátszottak még a Dark Moda gondolatával, és egy kevésbé zavaró hangerőállító felülettel. Ez utóbbi szerintem eszméletlen rondára sikerült, dehát ízlések és pofonok. Nem is szaporítanám tovább a szót, nézegessétek a képeket, majd írjátok meg a véleményeteket!

Forrás: 9to5MaciHelp BR

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!