imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: Nézéssel irányítható iPhone!


Egy fiatal fejlesztő felfedezte, hogy az iOS 12 által nyújtott új lehetőségeknek köszönhetően, akár a tekintetünkkel is vezérelhetjük az iPhone-t. Rengeteg potenciális felhasználási területet rejt magában a technológia.

Te is unod már nyomkodni a telefont? Izomlázad szokott lenni az ujjaidban? Kialakult a smartphone pinky jelenség? Ez a kevés testmozgás is kiborít? Van egy jó hírünk: az iOS 12 fejlesztéseinek hála hamarosan a fotelben tespedve, tökéletes mozdulatlanságban, csak a szemed mozgatásával is tudsz majd mobilozni!

Az okostelefon kisujj (smartphone pinky) jelenség egyébként tényleg létezik.

Viccet félretéve, ennek a szokatlan interkaciós módszernek számtalan előnye lehet, ha a hagyományos ujjal nyomogatós megoldással kombináljuk. Például főzés közben nem kéne állandóan lemosni a ráragadt tojásos lisztet a kézről, hogyha görgetni szeretnénk a recepten. De, persze ott vannak még a kisegítő lehetőségekben való alkalmazási potenciálok, az Apple TV-hez is elférne egy ilyen megoldás az irányításhoz és még sorolhatnánk.

Egy, Rolandhoz hasonlóan WWDC ösztöndíjas, fiatal fejlesztő, Matt Moss már az Apple éves konferenciáján elkezdte tesztelgetni az iOS 12 által nyújtott új képességeket. Érdeklődése hamar az ARKit 2.0-ás változatára irányult, ami már szemmozgáskövetésre is képes. Kíváncsi volt, hogy mennyire precíz a dolog, aminek a tesztelésére összedobta az alább is látható kis appot.

Nos, a látottak alapján úgy tűnik, hogy meglehetősen pontos (nyilván a fényviszonyok nem elhanyagolhatóak). A bejegyzés tanulsága szerint simán lehetséges úgy irányítani az iPhone-t, hogy csak ránézel a gombokra, majd pislogással kattintasz. Elég menő!

Forrás: Highsnobiety

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!