imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: a Screen Time és a Szülői felügyelet használata


Az iOS 12 egyik érdekes újítása a Screen Time, amivel alaposan számontarthatjuk, hogy mikor mennyi időt töltünk a telefonunk képernyője előtt. Ezt a funkciót akár a Szülői felügyelet funkcióval is ötvözhetjük, így nemcsak a saját, hanem a gyerekek tevékenységeit is monitorozhatjuk.

A néhány héttel ezelőtt lezajlott WWDC-n Tim Cook a színpadon elmondta, hogy túl sok időt tölt az iPhone-ja nyomkodásával, ezért csináltak egy funkciót, ami majd jól leszoktatja a népet az iPhone-ozásról. Érdekes kérdés ez, hiszen tudva levő, hogy a szilícium-völgyi nagyok, mint Steve Jobs vagy Bill Gates már a kezdetek kezdetén korlátozták gyerekeik hozzáférését.

Például, amikor 2010-ben a New York Times újságírója megjegyezte egy interjú során Jobsnak, hogy a gyerekei biztosan nagyon szeretik az iPadet. Ő annyival felelt, hogy tulajdonképpen még sosem használták, mivel korlátozzák a hozzáférhetőséget számukra. Ez a sztrori szépen elsiklott, a cégek (beleértve az Apple-t is) nem tettek semmit, majd felnőtt egy generáció a Tinderen és az Instagramon.

Na, de majd most az iOS 12 (kis túlzással) elhozhatja a megváltást. Ugye az iOS 11-ben most is meg tudjuk nézni, hogy mennyi időt töltünk bizonyos alkalmazások használatával. Az új frissítéssel már arra is lehetőségünk lesz, hogy részletes kimutatást kapjunk a használatról, értesítéseket állítsunk be ha éppen túlzásba visszük a mobilozást és ezt akár kiterjeszthetjük Szülői felügyelettel is.

A Screen Time funkciót itt találod az iOS 12-ben:

  • Lépj be a Beállításokba
  • Görgess a Screen Time opcióhoz
  • Koppints a Screen Time aktiválása gombra

A Screen Time beállításait külön jelkóddal is levédhetjük, erre a lap alján lesz lehetőségünk. Az aktiválás során egyből hozzáadhatjuk a Szülői felügyeletet, amivel heti kimutatásban nézhetjük meg, hogy mivel mennyi időt töltött el a gyerek a telefonján. Ezen felül korlátozhatjuk bizonyos tartalmak hozzáférését is. A Screen Time-ot egyébként többféle módon is használhatjuk.

App limits: Megadhatjuk, hogy egy adott alkalmazásban mennyi időt tölthetünk el naponta. Amikor ez az időkeret lejár, a rendszer jelzi azt nekünk. Ha jelszóval védjük és be van állítva a Szülői felügyelet, akkor kiléptet az alkalmazás.

Downtime: Beállíthatunk egy időintervallumot, amikor minden alkalmazást blokkolunk a készüléken. Természetesen telefonálásra továbbra is lehet majd az iPhone-on és bizonyos alkalmazásokkal kivételt is tehetünk.

Always allowed: Itt állíthatjuk be a a Downtime-ban kivételt képző alkalmazásokat.

Content & Privacy Restrictions: Ebben a szekcióban tiltólistás tartalmakat határozhatunk meg.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!